Connect with us

Nieuwste

Door waterkanon omver gespoten Denise heeft schedelbreuk

waterkanon

Tijdens de rellen in Eindhoven van zondag liep Denisa Štastná een schedelbreuk op nadat een waterkanon haar tegen een muur spoot. Ze kreeg 18 hechtingen. De Tsjechische dame zegt dat ze precies wilde weglopen van de rellen. Op de social media krijgt de jongedame er flink van langs. De meeste mensen vinden dat het haar eigen schuld is.

De heftige beelden tonen hoe Denisa wordt geraakt door een forse waterstraal en tegen een muur wordt aangeblazen. Ondersteund door haar vriend Michael Piksel loopt ze daarna met een bebloed gezicht weg. Volgens Denisa herinnert ze zich van het ogenblik niets meer. Haar geheugen kwam pas terug toen ze eerste hulp kreeg.

Eigen schuld, dikke bult?

Denisa krijgt het zwaar te verduren op de social media. Heel wat mensen vinden dat ze het zelf gezocht heeft en dat ze daar niet hoefde te zijn. De vriend van de vrouw reageert nu voor het eerst op de feiten. Michael vertelde: “We stonden te filmen bovenop de fietsenstalling toen het opeens helemaal fout ging. Toen zijn we ook direct naar beneden gegaan maar toen stond het waterkanon al naast ons. Voor ik het in de gaten had lag Denisa bewusteloos op de grond naast me. Daarom zie je mij op de beelden ook zo heftig reageren.”

Schedelfractuur

In het ziekenhuis kreeg Denisa te horen dat ze een schedelfractuur had opgelopen. Denisa zegt dat de hulpverleners zeiden dat ze geluk had gehad. De jongedame zegt dat ze dood had kunnen zijn. Denisa: “Ik snap dat de politie moest ingrijpen maar om iemand willens en wetens van zo dichtbij te belagen is echt levensgevaarlijk.” De Tsjechische geeft ook nog mee dat ze haar handen omhoog had.

Ze benadrukt verder ook nog dat ze geen relschoppers zijn. Wel erkent ze dat het wellicht niet verstandig was om daar op die plaats te zijn. Het koppel overweegt juridische actie tegen de politie. Volgens hen was het politiegeweld buitensporig.

Reactie persofficier van justitie

Janine Kramer, persofficier van justitie, liet in een mededeling weten: “Er lag een noodbevel en er is meerdere keren omgeroepen dat je moest vertrekken. Als je dan niet weggaat, ben je in principe strafbaar.”

Bekijk hier meer beelden van de chaos in Eindhoven.