-

Nieuwste

Door waterkanon omver gespoten Denise heeft schedelbreuk

waterkanon

Tijdens de rellen in Eindhoven van zondag liep Denisa Štastná een schedelbreuk op nadat een waterkanon haar tegen een muur spoot. Ze kreeg 18 hechtingen. De Tsjechische dame zegt dat ze precies wilde weglopen van de rellen. Op de social media krijgt de jongedame er flink van langs. De meeste mensen vinden dat het haar eigen schuld is.

De heftige beelden tonen hoe Denisa wordt geraakt door een forse waterstraal en tegen een muur wordt aangeblazen. Ondersteund door haar vriend Michael Piksel loopt ze daarna met een bebloed gezicht weg. Volgens Denisa herinnert ze zich van het ogenblik niets meer. Haar geheugen kwam pas terug toen ze eerste hulp kreeg.

Eigen schuld, dikke bult?

Denisa krijgt het zwaar te verduren op de social media. Heel wat mensen vinden dat ze het zelf gezocht heeft en dat ze daar niet hoefde te zijn. De vriend van de vrouw reageert nu voor het eerst op de feiten. Michael vertelde: “We stonden te filmen bovenop de fietsenstalling toen het opeens helemaal fout ging. Toen zijn we ook direct naar beneden gegaan maar toen stond het waterkanon al naast ons. Voor ik het in de gaten had lag Denisa bewusteloos op de grond naast me. Daarom zie je mij op de beelden ook zo heftig reageren.”

Schedelfractuur

In het ziekenhuis kreeg Denisa te horen dat ze een schedelfractuur had opgelopen. Denisa zegt dat de hulpverleners zeiden dat ze geluk had gehad. De jongedame zegt dat ze dood had kunnen zijn. Denisa: “Ik snap dat de politie moest ingrijpen maar om iemand willens en wetens van zo dichtbij te belagen is echt levensgevaarlijk.” De Tsjechische geeft ook nog mee dat ze haar handen omhoog had.

Ze benadrukt verder ook nog dat ze geen relschoppers zijn. Wel erkent ze dat het wellicht niet verstandig was om daar op die plaats te zijn. Het koppel overweegt juridische actie tegen de politie. Volgens hen was het politiegeweld buitensporig.

Reactie persofficier van justitie

Janine Kramer, persofficier van justitie, liet in een mededeling weten: “Er lag een noodbevel en er is meerdere keren omgeroepen dat je moest vertrekken. Als je dan niet weggaat, ben je in principe strafbaar.”

Bekijk hier meer beelden van de chaos in Eindhoven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder