-

Economie

Zien: Zoontje Lil’ Kleine zet zijn eerste pasjes.

Lil’ Kleine is zo fier als een pauw. Dit weekend zette zijn zoontje Lío namelijk zijn eerste pasjes. De ouders deelden de mijlpaal op Instagram.

Het schattige mannetje zette zijn eerste stapjes in Amsterdam. In de video van mama Jaime Vaes zien we hoe hij een beetje wankel in de richting van mama stapt.

Ibiza

De voorbije weken was de rapper samen met zijn gezin op Ibiza om er uitgebreid vakantie te vieren. Lil’ Kleine had de tijd van zijn leven met zijn zoontje. Op foto’s is te zien hoe het vader en zoon duo samen in een prachtig zwembad met uitzicht op de Middellandse Zee dolt.

Kritiek

Eerder dit jaar kwam de rapper in opspraak omdat hij vakantie ging vieren in Dubai, terwijl de wereld toen kreunde onder het coronavirus. Er was namelijk afgeraden om het vliegtuig te nemen, maar dat hield Lil’ Kleine niet tegen. Op Instagram was ook te merken dat ze niet veel aandacht schonken aan de coronamaatregelen. Toen hun zoontje plotseling hoge koorts kreeg, was het even paniek. Het gezin zat uiteindelijk bijna twee maanden in ‘quarantaine’ in Dubai.

View this post on Instagram

Pool party

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

View this post on Instagram

Lío, yo te quiero muchoooo!

A post shared by ?????? ?????? ???? (@jaimievaes) on

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder