Connect with us

Economie

Zeeleeuw in pretpark sleept bootje met kinderen met touw om zijn nek.

Een video in een Belgisch pretpark van een zeeleeuw die kinderen in een bootje sleept, zorgt voor heel wat ophef.

De beelden zijn gemaakt in het Belgische pretpark Mont Mosan en werden op 9 augustus op Facebook gedeeld door de dierenwelzijnsorganisatie C’est assez. In de video zien we een zeeleeuw die met een touw om zijn nek een bootje met drie kinderen trekt. Er zijn twee zeeleeuwen, maar slechts één dier lijkt het bootje te slepen.

Mensen reageerden woedend op de beelden. Social mediagebruikers vinden het maar moeilijk te geloven dat dit anno 2020 mogelijk is in Europa.

Jean-Marc Vanberg, de directeur van het pretpark, vertelde dat de zeeleeuwen niet slecht behandeld worden en de tochtjes uit eigen beweging en vrije wil maken. De zeeleeuwen worden volgens hem niet gedwongen en kunnen altijd stoppen als ze geen zin hebben. Hij verklaarde: “We houden van ze, en we hebben geen enkele reden om ze slecht te behandelen.”

De dierenwelzijnsorganisatie is het daar niet eens mee en begon een petitie om deze praktijken te doen stoppen. De petitie is ondertussen al meer dan 40.000 keer ondertekend.

De oprichtster van de groep, Christine Grandjean zegt dat ze de directeur niet wil intimideren, maar dat je dieren gewoon zo niet kunt behandelen. Ze meent dat ze de dieren niet opzettelijk slecht behandelen, maar dat de leefomstandigheden in het park niet ideaal zijn. Grandjean vertelde: “We hebben begrepen dat de zeeleeuwen het vrijwillig doen, in de touwlasso glijden en de boot voorttrekken.”

Ze gaat verder: “Maar ze zouden het niet doen als ze geen vissen als beloning zouden krijgen. Dit zijn dieren die in het wild horen. Ze mogen niet als amusement door mensen gebruikt worden.”

Wat vind jij van deze boottochtjes? Laat van je horen in de reacties!