-

Filmpjes

Vrouw zoeft van glijbaan zee in en belandt vlak naast enorme haai.

Een vrouw beleefde de schrik van haar leven toen ze van een glijbaan op een jacht in de oceaan dook en naast een haai kwam te zwemmen.

Iso Machado vierde onlangs haar verjaardag met vrienden op de Bahama’s. Ze waren op een boot van een vriend. Op een bepaald ogenblik besloot de vrouw van de glijbaan te duiken.

Iemand aan boord zag hoe de vrouw van de glijbaan gleed, maar daar was ook nog iets anders. Hij maakte de filmende persoon, Kevan Sarota, snel attent op de silhouet in het water. In de video is overduidelijk de omtrek van een enorme haai te zien. De vis was maar op enkele meters afstand van de nietsvermoedende vrouw.

De zoon van de vrouw, Anthony, schreeuwt dat ze kalm moet blijven. De dame slaagt er wonderwel in om het hoofd koel te houden.

De beelden van het voorval gingen weinig verwonderlijk compleet viraal.

De vriendgroep sprong daarna ook in het water om ervoor te zorgen dat Iso veilig en wel was. Iso geeft aan dat ze helemaal niet bang was, maar het integendeel een eer vond om zo dicht bij een machtige haai te mogen zijn.

Het ging om een verpleegsterhaai. Deze vissen kunnen tot drie meter lang worden. Doorgaans zijn ze niet gevaarlijk voor de mens. Maar als ze zich bedreigd voelen, kunnen ze lelijk bijten.

Wij zouden toch behoorlijk bang zijn wanneer er zo’n grote haai naar ons toe komt zwemmen. Jij niet soms?

Filmpjes

Heftige bodycambeelden avondklokrellen Eindhoven hakken er stevig in

bodycambeelden rellen Eindhoven

Verschillende Nederlandse steden hadden de voorbije dagen meer weg van een oorlogsgebied dan van een Westers land. Vooral in Eindhoven waren er zware rellen met vernielingen en plunderingen. Een fotograaf deelt nu heftige bodycambeelden van de ongeregeldheden.

De fotograaf met Instagram-account @emergencyresponsephotography deelt de beelden om mensen te tonen hoe heftig het er aan toeging.

Omdat hij heel veel vragen kreeg van mensen, besloot hij om de beelden vrij te geven. Zo vroeg iemand of de politie dan ook weet dat hij van de pers is? “Yes! Op mijn rugtas en helm staat heel groot PRESS. Ik draag een geel hesje en een speciale extra grote ‘rellen’ perskaart om mijn nek”, verduidelijkt hij.

De fotograaf geeft nog mee dat hij de bodycam draagt voor zijn eigen veiligheid. En als je de beelden zo ziet, is dat geen overbodige luxe.

Het moet gezegd, deze bodycambeelden hakken er stevig in. Bekijk de hele video hieronder.

De relschoppers zullen hun straf niet ontlopen. De bedoeling is om hen zoveel mogelijk te berechten via snelrecht en hen te laten opdraaien voor de schade. Niet alleen de hulpdiensten zijn het slachtoffer van dit zinloos geweld, maar ook gewone burgers. Ondernemers zagen hoe hun zaken geplunderd of vernield werden.

Zo kreeg een ondernemer in Geleen zelfs een boete omdat hij zijn zonnebankstudio wilde beschermen tegen plunderaars.

Lees verder