Connect with us

Economie

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat hij kinderen na botsing uit schoolbus redde.

Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven nadat hij alle kinderen uit een schoolbus redde, nadat hij achter op de bus was ingereden.

Het ongeluk gebeurde voorbije woensdag in de Amerikaanse staat Georgia. Jonathon Grayer (25) was tegen de achterkant van een schoolbus gebotst, die even gestopt was om kinderen te laten uitstappen. Er zaten tien kinderen in de bus.

Daarna gebeurde er iets heel opmerkelijk.

Jonathon sprong meteen uit zijn vrachtwagen om de kinderen in veiligheid te brengen. Nadat alle kinderen buiten waren, zakte hij plotseling in elkaar en overleed.

Shane Copeland van de verkeerspolitie verklaarde aan CNN: “Het moet de adrenaline geweest zijn en zijn lichaam begaf het.”

De schoolbus maakte een routinestop om de kinderen uit te laten stappen. De bewakingsbeelden van de bus tonen hoe Jonathon de kinderen die vastzaten onder de banken kon bevrijden. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Ook de buschauffeur, Jerry Sweat, en drie kinderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, maar zonder zware verwondingen.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden. De vrachtwagenchauffeur gebruikte letterlijk zijn laatste krachten om deze kinderen te redden. Deze man moet voor altijd herinnerd worden!