Connect with us

Economie

Verpleegster redt drie baby’s uit door explosie verwoest ziekenhuis Beiroet.

Een foto van een verpleegster met drie pasgeboren baby’s in haar handen in een ziekenhuis dat verwoest is door de ontploffing in Beiroet, gaat compleet viraal.

Het ontroerende kiekje geeft een beetje hoop in de nasleep van de verwoesting.

Fotograaf Bilal Jawich zat thuis toen de gigantische ontploffing plaatsvond in Beiroet. Er zijn minstens 145 personen overleden en duizenden mensen raakten gewond.

De fotograaf getuigde aan CNN Arabic: “Ik volgde de rook tot ik de haven van Beiroet bereikte.” De hele buurt lag in puin. Jawich ging af op zijn professionele intuïtie en vervolgde zijn weg naar het Al Roum ziekenhuis.

Daar stootte de fotograaf op een onwezenlijk tafereel. Jawich legde uit: “Ik was verbaasd toen ik de verpleegster met de drie pasgeboren baby’s zag. Ik zag hoe rustig de verpleegster was, en dat in contrast met de toestand op amper een meter afstand.” Overal lagen doden en gewonden om haar.

Hij gaat verder: “Maar de verpleegster zag eruit alsof ze verborgen krachten had, die haar de zelfbeheersing en het vermogen gaven om de kinderen te redden. Mensen onderscheiden zich tijdens deze gewelddadige, duistere en kwade omstandigheden en deze verpleegster was klaar voor de uitdaging.”

De verpleegster verklaarde later dat ze op de kraamafdeling was toen de ontploffing gebeurde. Ze onthulde dat ze bewusteloos was en toen ze ontwaakte, zag de verpleegster dat ze drie kinderen droeg.

Maar niet iedereen in het ziekenhuis had zoveel geluk. Twee bezoekers, twaalf patiënten en vier verpleegsters lieten het leven. Zo’n tachtig procent van het ziekenhuis is beschadigd.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers van deze ramp.