-

Economie

Verpleegster redt drie baby’s uit door explosie verwoest ziekenhuis Beiroet.

Een foto van een verpleegster met drie pasgeboren baby’s in haar handen in een ziekenhuis dat verwoest is door de ontploffing in Beiroet, gaat compleet viraal.

Het ontroerende kiekje geeft een beetje hoop in de nasleep van de verwoesting.

Fotograaf Bilal Jawich zat thuis toen de gigantische ontploffing plaatsvond in Beiroet. Er zijn minstens 145 personen overleden en duizenden mensen raakten gewond.

De fotograaf getuigde aan CNN Arabic: “Ik volgde de rook tot ik de haven van Beiroet bereikte.” De hele buurt lag in puin. Jawich ging af op zijn professionele intuïtie en vervolgde zijn weg naar het Al Roum ziekenhuis.

Daar stootte de fotograaf op een onwezenlijk tafereel. Jawich legde uit: “Ik was verbaasd toen ik de verpleegster met de drie pasgeboren baby’s zag. Ik zag hoe rustig de verpleegster was, en dat in contrast met de toestand op amper een meter afstand.” Overal lagen doden en gewonden om haar.

Hij gaat verder: “Maar de verpleegster zag eruit alsof ze verborgen krachten had, die haar de zelfbeheersing en het vermogen gaven om de kinderen te redden. Mensen onderscheiden zich tijdens deze gewelddadige, duistere en kwade omstandigheden en deze verpleegster was klaar voor de uitdaging.”

De verpleegster verklaarde later dat ze op de kraamafdeling was toen de ontploffing gebeurde. Ze onthulde dat ze bewusteloos was en toen ze ontwaakte, zag de verpleegster dat ze drie kinderen droeg.

Maar niet iedereen in het ziekenhuis had zoveel geluk. Twee bezoekers, twaalf patiënten en vier verpleegsters lieten het leven. Zo’n tachtig procent van het ziekenhuis is beschadigd.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers van deze ramp.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder