Connect with us

Diertjes

Vacht van bijna kale pup groeit weer na prachtige redding.

Na haar redding had het hondje Terra bijna geen vacht meer en was ze doodsbang. Wellicht was de haaruitval het gevolg van verwaarlozing door haar vorige baasjes.

De arme viervoeter wist niet wat het was om geliefd te zijn en had een lange weg voor zich om te herstellen. Een lieve dierenarts uit West Sussex uit Engeland besloot gelukkig om het arme hondje te helpen.

De haaruitval was te wijten aan schurft, iets wat vaak voorkomt bij verwaarloosde honden of honden die op straat leven.

Dierenartsassistente Jessie DeFreitas was op slag verliefd toen ze Terra zag. Ze had zo’n prachtige ogen. DeFreitas had thuis al vier poezen en een geredde hond, maar ze wist dat ze nog een gouden mandje moest vinden voor deze arme stakker.

Eerst doopten ze haar Honey, maar algauw beseften ze dat die naam niet bij haar paste. Aanvankelijk was Terra immers heel boos en beet ze veel. Omdat het hondje dus helemaal niet zoet of lief was, kozen ze voor Terra.

Maar naarmate Terra begon te genezen, werd ze ook liever. En ze kreeg haar mooie bruine en witte vacht terug. Samen met haar vacht begon ook haar persoonlijkheid te schitteren.

DeFreitas vertelde: “Ze is heel goed hersteld. Je kunt het zien in haar ogen. Ze is alsmaar gelukkiger, ze is fantastisch, ze is gewoon de vriendelijkste en de liefste.”

De dierenartsassistente had al een hele beestenboel in huis, maar ze heeft geen seconde spijt dat ze haar hart ook voor dit hondje opende. De vrouw wist gewoon dat ze dit hondje niet aan haar lot mocht overlaten.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat ze alleen pleegmoeder zou zijn, maar uiteindelijk besloot ze om Terra te adopteren. We zijn zo blij dat Terra het nu goed maakt en de liefdevolle thuis heeft die elke hond verdient!