Connect with us

Economie

Toerist vernielt kunstwerk door erop te gaan zitten voor selfie.

Een Oostenrijkse toerist in het Gipsoteca Museum in het Italiaanse Possagno vond het een goed idee om op een beeld te zitten om een selfie te maken. Hij brak daarbij twee tenen af van het kunstwerk. Daarna vluchtte hij snel weg.

Het vernielde kunstwerk is van de hand van Antonio Canova en dateert van 1804. Het is een gipsmodel voor een marmeren standbeeld van Paolina Bonaparte, de zus van Napoleon Bonaparte. De bewakers kregen de schade snel in de gaten en sloegen alarm. De vandaal was echter nergens meer te bespeuren.

De voorzitter van de Antonio Canova-stichting, Vittorio Sgarbi, eist dat de politie de vernieler vindt. Het is niet de eerste keer dat asociaal gedrag van toeristen in Italië de kunstschatten van het land in gevaar brengt.