Connect with us

Economie

Stier spietst matador in billen en slingert hem door de lucht.

Een matador in Spanje is aangevallen door een stier, nadat hij het beest had neergestoken. Stierengevechten waren vanwege corona afgelast, maar ondertussen zijn er toch weer een aantal hernomen.

Dierenrechtenorganisaties hadden gehoopt dat de pandemie zou leiden tot een stopzetting van de stierengevechten. Maar organisaties zoals Fundación del Toro de Lidia pleitten voor een vervroegde terugkeer.

Spanje heeft inmiddels opnieuw enkele stierengevechten, waarbij slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig mogen zijn. Een en ander is afhankelijk van de situatie per regio. Uiteraard gelden er strenge coronamaatregelen.

Neergestoken

Matador Enrique Ponce had de stier neergestoken om het dier te doden. Het incident vond plaats in de arena van El Puerto de Santa Maria.

Nadat de stier was neergestoken, zette hij de aanval in op de matador. De man moest zich op de grond werpen om zich te beschermen.

Ponce kwam er naargelang de omstandigheden goed vanaf. Wel zal hij enkele dagen op een pijnlijk achterwerk moeten zitten.