-

Economie

Regio verbiedt roken op terrassen en drukke plaatsen vanwege corona.

De Spaanse autonome gemeenschap Galicië heeft een rookverbod afgekondigd in drukke gebieden. De regio omvat de provincies Pontevedra, Ourense, Lugo en A Coruña.

Vanaf 13 augustus is het er verboden om op terrasjes en op straat te roken, wanneer het niet mogelijk is om minstens twee meter afstand te houden. De maatregel is alleen van kracht in Galicië, in het noordwesten van Spanje.

Le Parisien bericht dat de maatregel bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt het roken van sigaretten of zelfs elektronische sigaretten in open lucht en op openbare plaatsen verboden wanneer de afstand van twee meter niet in acht genomen kan worden.

De lokale overheid baseerde zich op de adviezen van de Spaanse Vereniging voor Epidemiologie. Die stelde eind juli al een rookverbod in open lucht voor. De reden is: “Rokers die besmet en asymptomatisch zijn, kunnen druppeltjes uitstoten die het virus bevatten en de rest van de bevolking in gevaar brengen.”

Hoewel Galicië niet het zwaarst getroffen is in Spanje, kozen ze ervoor om verregaande preventieve maatregelen te nemen. Zo gelden er beperkingen van het nachtleven, een verbod op bijeenkomsten van meer dan tien personen en een beperking van het aantal klanten in winkels.

Heel wat rokers zijn niet te spreken over de maatregel. Wat vind jij van deze maatregel? Laat van je horen in de reacties!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder