Connect with us

Economie

Regio verbiedt roken op terrassen en drukke plaatsen vanwege corona.

De Spaanse autonome gemeenschap Galicië heeft een rookverbod afgekondigd in drukke gebieden. De regio omvat de provincies Pontevedra, Ourense, Lugo en A Coruña.

Vanaf 13 augustus is het er verboden om op terrasjes en op straat te roken, wanneer het niet mogelijk is om minstens twee meter afstand te houden. De maatregel is alleen van kracht in Galicië, in het noordwesten van Spanje.

Le Parisien bericht dat de maatregel bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt het roken van sigaretten of zelfs elektronische sigaretten in open lucht en op openbare plaatsen verboden wanneer de afstand van twee meter niet in acht genomen kan worden.

De lokale overheid baseerde zich op de adviezen van de Spaanse Vereniging voor Epidemiologie. Die stelde eind juli al een rookverbod in open lucht voor. De reden is: “Rokers die besmet en asymptomatisch zijn, kunnen druppeltjes uitstoten die het virus bevatten en de rest van de bevolking in gevaar brengen.”

Hoewel Galicië niet het zwaarst getroffen is in Spanje, kozen ze ervoor om verregaande preventieve maatregelen te nemen. Zo gelden er beperkingen van het nachtleven, een verbod op bijeenkomsten van meer dan tien personen en een beperking van het aantal klanten in winkels.

Heel wat rokers zijn niet te spreken over de maatregel. Wat vind jij van deze maatregel? Laat van je horen in de reacties!