Connect with us

Economie

Papa laat dochtertje (2) en hondje alleen achter in auto bij extreme hitte.

Hoewel mensen elk jaar uitgebreid worden gewaarschuwd, blijven we telkens dezelfde verhalen horen: huisdieren en kinderen die in auto’s worden achtergelaten bij heet weer. Een bericht uit Frankrijk toont aan dat deze waarschuwingen bij sommige mensen nog altijd in dovemansoren vallen.

Een vader (32) had zijn dochter en hond in de auto achtergelaten. Het incident deed zich voor op 31 juli tijdens het heetste moment van de dag. Een brigade van de gemotoriseerde rijkswachters reed op se snelweg A43 om de rustplaatsen in het oog te houden.

Bij de L’Isle-d’Abeau rustplaats merkten ze een Renault Mégane op, die geparkeerd stond op een gehandicaptenplek zonder parkeerkaart. Ze keken in de auto en tot hun grote verbazing zagen ze een tweejarig meisje en een hond.

Familie nergens te bespeuren

De familie was nergens te bespeuren. Dus begonnen de agenten omstanders te ondervragen. Een getuige had gezien hoe de vader even voordien een winkel was binnengelopen. Op die manier vond de politie de vader snel.

De man was 32 jaar oud. Hij had geen rijbewijs en zijn voertuig was onverzekerd. De opa van het kindje haalde haar en de hond op. De auto van de man is in beslag genomen en hij zal het voor de rechter mogen uitleggen.

Het meisje en het hondje stellen het gelukkig goed!

Uitgelichte afbeelding: Licentie Wikimedia / Marc Mongenet