-

Economie

Ontzettend droevig nieuws voor Gerard Joling.

De schoonmoeder van Gerard Joling is overleden. Gerard en zijn manager verbleven op Curacao, maar Wino reisde meteen terug naar Nederland.

De zanger en zijn manager Wino, die ook zijn ex is, waren op Curacao voor de opnames van Joling in het Buitenland. In een video op Instagram laat de zanger weten dat hij graag met Wino naar Nederland was teruggereisd. Gezien het grote team dat betrokken is bij de opnames, kan hij echter niet meteen terug. Gerard zegt dat er al heel wat tranen rolde en dat hij zijn best zal doen om toch wat eerder naar huis terug te keren voor de kerkdienst.

De zanger had dertien jaar lang een relatie met Wino, die daarna zijn beste vriend en manager bleef. Gerard zegt dat hij er de komende tijd wil zijn voor Wino: “Ik hoop dat ik je de komende tijd kan bijstaan.”

Diepe rouw

Gerard zei: “Lieve Wino, de dag waar we allemaal zo bang voor waren kwam na een kort ziekbed van je lieve moedertje steeds dichterbij. De vraag was hoe lang je moedige moedertje het nog vol zou houden. Ik wens jou en je vader heel veel kracht en sterkte toe met dit grote verlies! Ik huil tranen met jullie mee.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder