Connect with us

Economie

Onafscheidelijk leeuwenkoppeltje op 21-jarige leeftijd samen ingeslapen.

De leeuwen Kalisa en Hubert waren de beste vrienden. Het leeuwenkoppel was jarenlang onafscheidelijk. Ze kregen nooit welpjes, maar die hadden ze wel met andere partners.

Vorige donderdag is hun vriendschap helaas beëindigd. De dierentuin van Los Angeles, waar de leeuwen woonden, besloot om de dieren op een humane manier te laten inslapen. De twee kampten de laatste tijd alsmaar meer met hun gezondheid.

Denise Verret, directrice van de LA Zoo, verklaarde dat Hubert en Kalisa ontzettend populair waren bij de bezoekers. Ze zullen ontzettend hard gemist worden.

Kalisa zag het levenslicht op 26 december 1998 en Hubert op 7 februari 1999. Ze brachten de voorbije zes jaar met elkaar door. Daarvoor verbleven ze samen in de Woodland Park Zoo in Seattle.

De levensverwachting van leeuwen is in het wild tussen de tien en vijftien jaar. Maar in gevangenschap loopt dat op tot 17 jaar. In het wild leven naar schatting nog tussen de 23.000 en 39.000 leeuwen. Hun aantal neemt echter sterk af vanwege stroperij en de jacht.

Rust in vrede, Hubert en Kalisa. Gelukkig konden ze tot het einde bij elkaar zijn.