-

Economie

Meisje met Down door vakantieclub op camping geweigerd.

Louise is een prachtig meisje van vijf met een aanstekelijke glimlach. Ze heeft altijd pretoogjes en een geweldige familie die zielsveel van haar houdt. Vorig weekend waren ze samen op een camping in het zuidwesten van Frankrijk. Papa wilde zijn kleintje inschrijven voor de activiteiten voor kinderen. Maar dat was blijkbaar niet mogelijk. De reden? Louise heeft het syndroom van Down.

Het breekt ons hart wat dit meisje moest meemaken. Louise is amper vijf jaar oud, maar ze wordt geregeld afgewezen. En dat was precies wat haar ouders Caroline en Rémy vorig weekend nog maar eens moesten meemaken. Ze doen hun verhaal op Facebook.

De camping had een miniclub voor kinderen van 3 tot 11 jaar oud. Ze hadden twee maanden geleden al een mailtje gestuurd met de vraag of Louise mee mocht doen.

De ouders legden uit: “In een ideale wereld zouden wij die vraag niet hoeven te stellen. Het staat er gewoon zwart op wit: open voor kinderen van 3 tot 11 jaar, Louise is een kind, ze is vijf jaar oud, dus is het ook voor haar. Ik zag geen sterretje met verwijzing naar de kleine lettertjes van het contract: behalve voor kinderen met een beperking.”

Alles begon goed, de leider zei met een brede glimlach dat Louise natuurlijk mee mocht doen. Maar dan kwamen de ‘maar’. De ouders zeiden: “Er is altijd een maar.”

Deze keer waren de begeleiders niet opgeleid, waren er niet genoeg middelen, te veel kinderen, enzovoort. Rémy schreef: “Er zijn altijd duizenden varianten op de ‘maar’. Uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde conclusie: het is niet mogelijk.”

De ouders hielden zich kranig en zeiden met een glimlach dat het niet uitmaakte. Maar het maakt precies wel uit. Heel erg veel zelfs.

De vader besluit pijnlijk: “We doken het zwembad in om onze tranen te verdrinken in het chloor. Wanneer we eruit komen, heeft immers iedereen dezelfde rode ogen.”

Dit verhaal breekt ons hart. Hoe kan dit gebeuren in een maatschappij die pretendeert empathisch en inclusief te zijn? We hopen van harte dat het gezin toch nog van een leuke vakantie kan genieten. Zonder domme afwijzingen. Laten we dit kleintje overladen met hartjes.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder