-

Economie

Meisje met Down door vakantieclub op camping geweigerd.

Louise is een prachtig meisje van vijf met een aanstekelijke glimlach. Ze heeft altijd pretoogjes en een geweldige familie die zielsveel van haar houdt. Vorig weekend waren ze samen op een camping in het zuidwesten van Frankrijk. Papa wilde zijn kleintje inschrijven voor de activiteiten voor kinderen. Maar dat was blijkbaar niet mogelijk. De reden? Louise heeft het syndroom van Down.

Het breekt ons hart wat dit meisje moest meemaken. Louise is amper vijf jaar oud, maar ze wordt geregeld afgewezen. En dat was precies wat haar ouders Caroline en Rémy vorig weekend nog maar eens moesten meemaken. Ze doen hun verhaal op Facebook.

De camping had een miniclub voor kinderen van 3 tot 11 jaar oud. Ze hadden twee maanden geleden al een mailtje gestuurd met de vraag of Louise mee mocht doen.

De ouders legden uit: “In een ideale wereld zouden wij die vraag niet hoeven te stellen. Het staat er gewoon zwart op wit: open voor kinderen van 3 tot 11 jaar, Louise is een kind, ze is vijf jaar oud, dus is het ook voor haar. Ik zag geen sterretje met verwijzing naar de kleine lettertjes van het contract: behalve voor kinderen met een beperking.”

Alles begon goed, de leider zei met een brede glimlach dat Louise natuurlijk mee mocht doen. Maar dan kwamen de ‘maar’. De ouders zeiden: “Er is altijd een maar.”

Deze keer waren de begeleiders niet opgeleid, waren er niet genoeg middelen, te veel kinderen, enzovoort. Rémy schreef: “Er zijn altijd duizenden varianten op de ‘maar’. Uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde conclusie: het is niet mogelijk.”

De ouders hielden zich kranig en zeiden met een glimlach dat het niet uitmaakte. Maar het maakt precies wel uit. Heel erg veel zelfs.

De vader besluit pijnlijk: “We doken het zwembad in om onze tranen te verdrinken in het chloor. Wanneer we eruit komen, heeft immers iedereen dezelfde rode ogen.”

Dit verhaal breekt ons hart. Hoe kan dit gebeuren in een maatschappij die pretendeert empathisch en inclusief te zijn? We hopen van harte dat het gezin toch nog van een leuke vakantie kan genieten. Zonder domme afwijzingen. Laten we dit kleintje overladen met hartjes.

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder