Connect with us

Economie

Meisje met Down door vakantieclub op camping geweigerd.

Louise is een prachtig meisje van vijf met een aanstekelijke glimlach. Ze heeft altijd pretoogjes en een geweldige familie die zielsveel van haar houdt. Vorig weekend waren ze samen op een camping in het zuidwesten van Frankrijk. Papa wilde zijn kleintje inschrijven voor de activiteiten voor kinderen. Maar dat was blijkbaar niet mogelijk. De reden? Louise heeft het syndroom van Down.

Het breekt ons hart wat dit meisje moest meemaken. Louise is amper vijf jaar oud, maar ze wordt geregeld afgewezen. En dat was precies wat haar ouders Caroline en Rémy vorig weekend nog maar eens moesten meemaken. Ze doen hun verhaal op Facebook.

De camping had een miniclub voor kinderen van 3 tot 11 jaar oud. Ze hadden twee maanden geleden al een mailtje gestuurd met de vraag of Louise mee mocht doen.

De ouders legden uit: “In een ideale wereld zouden wij die vraag niet hoeven te stellen. Het staat er gewoon zwart op wit: open voor kinderen van 3 tot 11 jaar, Louise is een kind, ze is vijf jaar oud, dus is het ook voor haar. Ik zag geen sterretje met verwijzing naar de kleine lettertjes van het contract: behalve voor kinderen met een beperking.”

Alles begon goed, de leider zei met een brede glimlach dat Louise natuurlijk mee mocht doen. Maar dan kwamen de ‘maar’. De ouders zeiden: “Er is altijd een maar.”

Deze keer waren de begeleiders niet opgeleid, waren er niet genoeg middelen, te veel kinderen, enzovoort. Rémy schreef: “Er zijn altijd duizenden varianten op de ‘maar’. Uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde conclusie: het is niet mogelijk.”

De ouders hielden zich kranig en zeiden met een glimlach dat het niet uitmaakte. Maar het maakt precies wel uit. Heel erg veel zelfs.

De vader besluit pijnlijk: “We doken het zwembad in om onze tranen te verdrinken in het chloor. Wanneer we eruit komen, heeft immers iedereen dezelfde rode ogen.”

Dit verhaal breekt ons hart. Hoe kan dit gebeuren in een maatschappij die pretendeert empathisch en inclusief te zijn? We hopen van harte dat het gezin toch nog van een leuke vakantie kan genieten. Zonder domme afwijzingen. Laten we dit kleintje overladen met hartjes.

Lees verder

Economie

‘Hugo de Jonge is in levensgevaar na heftige gebeurtenis’

De bewaking bij het huis van coronaminister Hugo de Jonge is vrijdag flink opgeschroefd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en er hangen extra camera’s. Politici reageren geschokt op de extra beveiliging.

„Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”, twitterde Attje Kuiken (PvdA). „Het is om ons als land diep voor te schamen”, aldus Corinne Ellemeet (GroenLinks). Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Farid Azarkan van DENK vindt het „idioot dat we ministers moeten beschermen.” Hij twittert ook: „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!” CDA-Kamerlid Joba van den Berg vindt het „heel erg” dat de extra politiemaatregelen nodig zijn en Liane den Haan (Fractie Den Haan) noemt het „in- en intriest.”

De zorgminister is sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop genomen maatregelen veelvuldig bedreigd. „We nemen deze maatregelen op basis van informatie”, zegt het OM tegen De Telegraaf. De directe aanleiding voor de politiepost is nog onduidelijk. De politie meldt dat er ’zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen’.

Vorige week donderdag belde een 27-jarige man uit Amsterdam met een masker meerdere keren bij De Jonge aan ’om verhaal te halen’. Hij filmde zijn acties live. De man kreeg echter nul op het rekest; via de intercom kreeg hij te horen dat er geen gesprek in zat. Hij werd donderdagavond weer vrijgelaten, maar de dag erna weer opgepakt in Amsterdam.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws Willem Holleeder in gevangenis: ‘Overleden’

De moeder van Astrid en Willem Holleeder en de oma van Miljuschka Witzenhausen, zou overleden zijn. De crematie zou gisteren op een geheime locatie hebben plaatsgevonden.

,,Wij hebben zojuist van een bron vernomen dat de moeder van Willem en Astrid Holleeder en de oma van Miljuschka afgelopen week is overleden”, meldt showbizzkanaal Juice Channel op Instagram.

Niet alle familieleden aanwezig

De crematie zou gisteren hebben plaatsgevonden. ,,De bron geeft aan dat een deel van de familie niet welkom was, de locatie werd voor hen geheim gehouden, waarom is ons niet bekend.”

Om welke familieleden dat gaat maakt het kanaal niet bekend, maar het zou niet om familieleden gaan die bekend zijn in de media. ,,Het deel van de familie die niet aanwezig mocht zijn bij de uitvaart zijn niet de mensen die wij kennen vanuit de media”, aldus het kanaal. ,,Besef even dat dit ook gewoon familieleden zijn die dus geen afscheid mochten nemen.”

Groot voorbeeld voor Miljuschka

Miljuschka zou dus wel aanwezig zijn geweest op de crematie. Zij zag haar oma als haar grote voorbeeld. In 2019 schreef ze nog in een column voor Flair dat haar oma elk jaar een kaarsje voor Willem Holleeder brandt. ,,Hij blijft toch mijn kind. Hij heb ze eige ook niet gemaakt”, zou haar oma dan hebben gezegd.

Om die reden keek Miljuschka ook erg op tegen haar oma. ,,Het is haar kracht dat ze het leven kan nemen zoals het komt. Daarin is ze mijn grote voorbeeld”, schreef Miljuschka.

Lees verder

Economie

Heftig nieuws over huishoudster Nadège uit ‘Chateau Meiland’

In ‘Chateau Meiland’ werden de Meilandjes in het huishouden geholpen door Nadège Coffinet. De Franse huishoudster heeft nu heftige nieuws gekregen.

Nadège heeft laten weten dat ze ernstig ziek is: ze heeft darmkanker. Ze weet nog niet hoe ernstig het is en is nog in afwachting van allerlei onderzoeken.

In het duister tasten

“Ik heb darmkanker. En als je dat hoort, is het flink schrikken”, vertelt Nadège in weekblad Privé. “Ze kunnen er nog niet veel over zeggen, ook niet in welk stadium het zich bevindt. Ik ga ervan uit dat ik chemotherapie krijg en word geopereerd. Begin april krijg ik, onder narcose, opnieuw een colonoscopie. Tot die tijd tast ik in het duister.”

Chateau Meiland

Nadège was enkele jaren te zien in Chateau Meiland. Ze ging ook vaak met de familie mee op vakantie. Toen de Meilandjes weer terug naar Nederland kwamen, bleef de huishoudster achter in Frankrijk.

Bron: Ad

Lees verder
Advertisement

Trending