-

Economie

Meisje bedreigd nadat ze foto deelde van overvolle schoolgangen.

De Amerikaanse Hannah Watters postte recent een foto van de gangen op haar middelbare school. Daarop is duidelijk te zien dat niemand afstand hield en dat het ontzettend druk was. Nu krijgt ze bedreigingen.

Na de foto kwam aan het licht dat drie medewerkers en zes leerlingen besmet waren met corona. De directie van de North Paulding High School in Dallas kondigde daarop aan om de school te sluiten voor een grote schoonmaak en over te stappen op leren op afstand. Ondertussen mogen de leerlingen weer naar school.

Hannah is zelfs even geschorst van de school omdat ze de foto online postte. Die schorsing is nu opgeheven. De maatregel is ingetrokken nadat de moeder een gesprek had met de directie van de school. Nu vertelt het meisje aan CNN dat ze zelfs dreigementen kregen. In een van de screenshots van gesprekken stond te lezen: “Ik weet waar dat meisje woont” en “Hannah gaat een zware dag krijgen maandag op school.”

Een strijdvaardige Hannah: “Ik weet dat ik het correcte goed en dit gaat me niet tegenhouden. Maar het baart me wel zorgen, zeker nu mensen met wie ik naar school ga, die ik al jaren ken, mij bedreigen.” Het meisje geeft nog mee: “Ze hebben ons eigenlijk gewoon als proefkonijnen naar school laten gaan om te kijken wat er gebeurt. We kunnen gewoon niet terug als blijkt dat het niet veilig is.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder