Connect with us

Economie

Meisje bedreigd nadat ze foto deelde van overvolle schoolgangen.

De Amerikaanse Hannah Watters postte recent een foto van de gangen op haar middelbare school. Daarop is duidelijk te zien dat niemand afstand hield en dat het ontzettend druk was. Nu krijgt ze bedreigingen.

Na de foto kwam aan het licht dat drie medewerkers en zes leerlingen besmet waren met corona. De directie van de North Paulding High School in Dallas kondigde daarop aan om de school te sluiten voor een grote schoonmaak en over te stappen op leren op afstand. Ondertussen mogen de leerlingen weer naar school.

Hannah is zelfs even geschorst van de school omdat ze de foto online postte. Die schorsing is nu opgeheven. De maatregel is ingetrokken nadat de moeder een gesprek had met de directie van de school. Nu vertelt het meisje aan CNN dat ze zelfs dreigementen kregen. In een van de screenshots van gesprekken stond te lezen: “Ik weet waar dat meisje woont” en “Hannah gaat een zware dag krijgen maandag op school.”

Een strijdvaardige Hannah: “Ik weet dat ik het correcte goed en dit gaat me niet tegenhouden. Maar het baart me wel zorgen, zeker nu mensen met wie ik naar school ga, die ik al jaren ken, mij bedreigen.” Het meisje geeft nog mee: “Ze hebben ons eigenlijk gewoon als proefkonijnen naar school laten gaan om te kijken wat er gebeurt. We kunnen gewoon niet terug als blijkt dat het niet veilig is.”