-

Economie

Meisje (6) stikt bijna door mondkapje meegebakken in kipnugget McDonald’s.

Een moeder beweert dat haar dochtertje (6) bijna stikte door een mondkapje dat meegebakken was in een kipnugget van McDonald’s.

Maddie was afgelopen dinsdag samen met haar moeder Laura Arber (32) een Happy Meal aan het eten van de McDonald’s in Aldershot in Hampshire. De moeder slaagde erin om de nugget uit de mond van haar dochter te halen. Laura zei: “Het was een masker, het was er zeker in meegebakken.”

McDonald’s liet weten de zaak te onderzoeken.

Laura vertelde aan BBC: “Ik moest mijn vinger in haar mond steken om haar te doen overgeven, en toen kwam er iets blauw mee uit.”

‘Walgelijk’

De moeder vervolgt: “Ik wist niet meteen wat het was, maar ik keek naar de doos nuggets en zag iets blauw uit een andere steken. Het was een masker, het was er zeker mee ingebakken, het was een beetje als kauwgom. Het was walgelijk.”

De moeder van vier zei dat ze meteen naar het filiaal ging om verhaal te halen. De manager vertelde haar dat de nuggets niet in de zaak zelf gemaakt worden. Laura zei dat zij en haar dochter er nooit meer iets zullen bestellen.

McDonald’s verklaarde dat voedselveiligheid hun eerste prioriteit is en dat ze hoog inzetten op kwaliteitsbewaking. Een woordvoerder zei: “Eenmaal we op de hoogte waren, openden we een grondig onderzoek bij de betrokken leverancier, en we ondernamen acties om ervoor te zorgen dat elke lading van dit product uit onze restaurants verwijderd wordt.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder