-

Economie

Knorr doet zigeunersaus in de ban, zigeunersticks van Mora mogen voorlopig blijven.

Levensmiddelenfabrikant Knorr gaat in Duitsland stoppen met de naam zigeunersaus. Die zou namelijk discriminerend zijn. Mora ziet er geen graten in en gaat gewoon verder met hun zigeunersticks.

Jan Aaltzen Linde, algemeen directeur van Mora-producent Van Geloven, vertelde: “We zijn er ons van bewust dat die naam discussie kan uitlokken, maar we hebben er nog nooit klachten over gehad, niet in België en niet in Nederland.”

Zigeunersaus zal in Duitsland binnenkort ‘paprikasaus op Hongaarse wijze’ gaan heten. Dat bevestigde Unilever aan verschillende Duitse media. Het Brits-Nederlands moederbedrijf verklaarde: “Omdat de term ‘zigeunersaus’ negatief geïnterpreteerd kan worden, hebben we besloten om onze Knorr-saus een nieuwe naam te geven.”

De producent van Mora denkt er voorlopig niet aan om de naam van hun zigeunersticks te veranderen. Ze geven wel aan dat ze de discussie op de voet volgen. De algemeen directeur van Van Geloven legde uit: “Mocht de naam bij bepaalde groepen gevoelens van belediging oproepen, dan gaan we daar onmiddellijk op in.”

Jan Aaltzen Linde gaat verder: “De zigeunerstick bestaat al jaren en intussen is de naam een vaststaand begrip geworden, maar als mensen aanstoot zouden nemen aan de naam, dan zijn we de eerste die daarover in discussie gaan en eventueel zouden aanpassen.”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder