-

Economie

Jongetje (9) maait gratis gras van bejaarden, veteranen en gehandicapten.

De zomervakantie lijkt voor heel wat studenten een eeuwigheid te duren. In Amerika zitten sommige studenten al thuis sinds maart.

Maar een 9-jarige spendeert zijn vrije tijd op een nuttige manier, want hij maait het gras van zijn buren en vrienden helemaal gratis.

Jesse Ward uit Warner Robins in de Amerikaanse staat Georgia biedt zijn diensten gratis aan aan bejaarden, gehandicapten, veteranen en alleenstaande moeders.

De hardwerkende jongen werd aangemoedigd door zich aan te sluiten bij de nationale 50 tuintjes uitdaging, opgericht door Rodney Smith uit Alabama.

Smith richtte Raising Men Lawn Care Service op en inspireerde meer dan 700 kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud om de mooie uitdaging aan te gaan en 50 tuintjes te maaien in hun gemeenschap.

Jesse kreeg een T-shirt, oordopjes en een veiligheidsbril van de organisatie en hij hoopt de uitdaging eind oktober te voltooien.

De jongen vertelde: “Sommige mensen kunnen hun gras niet zelf maaien en moeten het door iemand laten doen. Ik doe het gratis.”

En mensen zijn ontzettend blij met de actie. Iemand zei dat zijn tuin er nog nooit zo goed heeft uitgezien.

Laten we deze jongen overladen met hartjes!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder