-

Diertjes

Jongeman zet eigen leven op het spel om vosje uit water te redden.

We vinden altijd wel genoeg redenen om te vitten op die dekselse jeugd van tegenwoordig, maar we mogen niet veralgemenen. Er zijn jongeren op overschot die uitblinken omwille van hun goede daden. Deze twee jongeren aarzelden geen seconde toen ze een vosje in nood zagen. Een van hen riskeerde zelfs zijn eigen leven om het beestje te redden!

In de buurt van het Spaanse Roquetas de Mar was een kleine vos in een kunstmeer gevallen. Omdat het meer gebruikt wordt voor de irrigatie van gewassen, zijn er nooit veel mensen in de buurt.

Het vosje was uitgeput. Hij wilde wellicht gewoon een beetje water drinken en sukkelde zo in het meer. Zonder deze twee jongens zou dit verhaal een dodelijke afloop gekend hebben.

Een van de jongeren gaat onbevreesd aan een pijp hangen om het diertje uit het water te tillen. Hij zegt wanhopig: “Hij gaat dood.”

De jongen laat het hoofd niet hangen en klimt naar boven met het diertje in de hand. Hij grijpt de pijp vast met zijn andere hand en klimt dan op zijn knieën vier meter naar boven. Daar staat zijn vriend op hem te wachten om een handje te helpen.

Het vosje is nagenoeg levenloos. Het beestje rilt van de kou. De jongeren leggen het vosje neer en beginnen hem zachtjes aan te moedigen. En het lukte hen! Deze helden redden het diertje van een verschrikkelijke verdrinkingsdood! Laten we deze jongemannen eens goed in het zonnetje zetten!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder