Connect with us

Diertjes

Jongeman zet eigen leven op het spel om vosje uit water te redden.

We vinden altijd wel genoeg redenen om te vitten op die dekselse jeugd van tegenwoordig, maar we mogen niet veralgemenen. Er zijn jongeren op overschot die uitblinken omwille van hun goede daden. Deze twee jongeren aarzelden geen seconde toen ze een vosje in nood zagen. Een van hen riskeerde zelfs zijn eigen leven om het beestje te redden!

In de buurt van het Spaanse Roquetas de Mar was een kleine vos in een kunstmeer gevallen. Omdat het meer gebruikt wordt voor de irrigatie van gewassen, zijn er nooit veel mensen in de buurt.

Het vosje was uitgeput. Hij wilde wellicht gewoon een beetje water drinken en sukkelde zo in het meer. Zonder deze twee jongens zou dit verhaal een dodelijke afloop gekend hebben.

Een van de jongeren gaat onbevreesd aan een pijp hangen om het diertje uit het water te tillen. Hij zegt wanhopig: “Hij gaat dood.”

De jongen laat het hoofd niet hangen en klimt naar boven met het diertje in de hand. Hij grijpt de pijp vast met zijn andere hand en klimt dan op zijn knieën vier meter naar boven. Daar staat zijn vriend op hem te wachten om een handje te helpen.

Het vosje is nagenoeg levenloos. Het beestje rilt van de kou. De jongeren leggen het vosje neer en beginnen hem zachtjes aan te moedigen. En het lukte hen! Deze helden redden het diertje van een verschrikkelijke verdrinkingsdood! Laten we deze jongemannen eens goed in het zonnetje zetten!