Connect with us

Diertjes

Hond vier jaar lang aan boom vastgebonden, gered door anonieme tip.

Eerder dit jaar kregen dierenbeschermers een anonieme tip over een verwaarloosde hond op een boerderij in de Amerikaanse staat Georgia. Daar aangekomen, moesten ze zich in de ogen wrijven. Daar zat een zieke, vieze en uitgemergelde hond vastgeketend aan een boom.

Go Dogs, Go Rescue Inc, een dierenreddingsorganisatie, deelde het verhaal op de social media, vergezeld van foto’s van zijn ongelofelijke verandering. De hond moest vier jaar lang vastgebonden aan een boom leven.

De viervoeter was compleet verwaarloosd toen ze hem vonden. Een hond van dat ras weegt normaal tussen de 20 en 30 kilo, maar deze hond woog amper 12 kilogram. Hij had verwondingen in zijn hals door de riem.

Een onderzoek bij de dierenarts bracht aan het licht dat hij hartwormen had. Dit is een levensbedreigende aandoening, veroorzaakt door een parasiet in de bloedvaten en het hart van het beestje.

Gelukkig kent dit droevige verhaal een goede afloop. Deze maand deelde de organisatie een nieuw bericht. En de hond is nog nauwelijks herkenbaar.

Hij vond een gouden mandje en kreeg de naam Hero. Die naam heeft hij te danken aan de epische omstandigheden waarin hij overleefde.

De hond heeft nu een zacht, warm bedje en is omringd door mensen die van hem houden. Hij heeft wel een lichte hernia overgehouden aan de beproeving, maar een kleine ingreep zal ook dat binnenkort oplossen.

De wrede baasjes van de hond zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

We zijn deze redders zo dankbaar dat ze erin slaagden om deze hond een tweede kans te geven!