-

Economie

Grote kans dat hittegolf uitgroeit tot superhittegolf.

We krijgen nog tot diep in volgende week hoge temperaturen. Dat betekent dat de kans op een superhittegolf groot is.

Volgens Weeronline komen superhittegolven alsmaar meer voor. Het begrip ontstond in 2018 om periodes van extreme hitte beter te onderscheiden.

Een superhittegolf, wat is het?

Wanneer er minstens vijf opeenvolgende tropische dagen zijn met temperaturen boven de 30 graden, met drie van de vijf dagen temperaturen hoger dan 35 graden.

Vorig jaar hadden we in Nederland op zes meetpunten een lokale superhittegolf. Het hitterecord van vorig jaar is gemeten in Gilze-Rijen. Daar was het toen wel 40,7 graden.

Een nationale superhittegolf hebben we in Nederland nog nooit gehad. Hoewel we vorig jaar in De Bilt drie dagen boven de 35 graden hadden, was niet voldaan aan de voorwaarde van vijf tropische dagen boven de 30 graden.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder