-

Economie

Fietsbellen op winkelkarretjes moeten ervoor zorgen dat mensen afstand houden.

Een supermarkt in Hoek kwam met een origineel idee om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden. Ze plaatsten fietsbellen op de winkelkarretjes om de anderhalve meter te doen respecteren.

Supermarkteigenaar Eric Ruben zegt dat hij zich ergerde aan mensen die geen afstand bewaarden. Daarom kwam hij met een ludiek ideetje.

Eric trok naar een fietsenwinkel, waar hij dertig fietsbellen kocht. Die plaatste hij dan op de winkelkarretjes.

De supermarkteigenaar vertelt aan Metro dat het ook wel een beetje als grap bedoeld is. Er zijn immers heel wat toeristen. Aanvankelijk hielden mensen zich goed aan de regels, maar dat begon snel te verwateren. Hij onthulde: “Ik dacht: ik moet dit beter onder de aandacht brengen.”

Eric zegt dat de meeste klanten er de humor wel van inzien. Uiteraard vinden voornamelijk kinderen het allemaal geweldig!

Toch heeft de actie een heel serieuze bedoeling: een veilige werkomgeving creëren.

Indien de fietsbellen tot geluidsoverlast zouden leiden, gaan ze er zo weer af. “Maar tot nu toe valt het me alles mee”, geeft Eric nog mee.

Een goed idee voor in jouw supermarkt?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder