-

Economie

Facebook en Instagram doen foto’s en video’s van Zwarte Piet in de ban.

Facebook en Instagram verbieden foto’s en video’s van Zwarte Piet. Meerdere media melden dat de social media netwerken voortaan geen beelden van Zwarte Piet zullen toestaan.

De nieuwe richtlijnen betekenen dat foto’s en video’s van Zwarte Piet geband worden op Instagram en Facebook. Alleen roetveegpieten mogen nog getoond worden.

De Telegraaf bericht dat Facebook met partijen over de hele wereld sprak over schadelijke stereotypen. Volgens de krant is er niet met Nederlandse organisaties overlegd.

De afbeeldingen mogen alleen nog gebruikt worden met een afkeurend commentaar of wanneer het gaat over de discussie over de kleur van de helper van Sinterklaas. De context van de afbeeldingen moet dus geval per geval bekeken worden.

Ook andere afbeeldingen zijn vanaf nu verboden. Plaatsen waarbij mensen met dieren worden vergeleken of schadelijke Joodse stereotypen zijn eveneens niet meer welkom op de social media.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder