-

Economie

Dalmatiër die pootjes verloor in Chinees slachthuis vindt gouden mandje.

Emma Roo heeft een zware start gehad in het leven. Ze had een kleine teenafwijking bij haar geboorte. Daarom lieten de fokkers haar in de steek en zo belandde ze in een Chinees slachthuis.

In 2017 is Emma gelukkig gered. Maar op dat moment waren haar voorpoten geamputeerd, waren de puntjes van haar oren afgeschoren en miste ze een stuk van haar staart. Emma was toen amper acht weken oud …

Haar redders schakelden de hulp in van Dalmatian Rescue of South Florida. De hond had immers een veel grotere kans om in het buitenland door iemand geadopteerd te worden. In januari 2020 arriveerde Emma in de Verenigde Staten. Dat was precies voor het ogenblik dat dierentransporten zijn stopgezet als gevolg van de coronapandemie.

Toen Misha Rackcliff Hunt een foto zag van de verminkte hond, wist ze meteen dat ze haar moest leren kennen. De vrouw reed vijf uur lang om de hond op te halen.

Misha onthulde: “Toen ik haar leerde kennen, dacht ik dat ze misschien afstandelijk was of vanwege haar trauma niet geïnteresseerd was in mensen, maar ze viel onmiddellijk in mijn armen.”

View this post on Instagram

Hi friends! Mom said that so many very kind people have reached out wanting to offer support by sending packages to me. While we are so grateful for everyone’s generosity, mom says we aren’t allowed to give our address out to strangers on the interwebs… something about safety and that 101 Dalmatians movie where the puppies get kidnapped by Cruella De Ville. She also said that I already have too many treats and toys and that I really need to watch my figure… how dare she! However, mom said that she set up an Amazon Wishlist of items that would really help me out for anyone who wants to send me a present without us having to give out where we live. Some of the items listed are pet bandages and creams for my nubbies, liquid bandage and other supplies for when I cut them, some puzzle toys, and some physical therapy equipment. Big thank you to everyone who has messaged asking if they can send me care packages, I really appreciate you all but safety FIRST, right?! Please see link in bio for my wish list!

A post shared by Emma Roo (@emmarooonlyhastwo) on

Omdat mensen haar vertrouwen zo zwaar geschonden hadden, moest Emma leren dat er ook lieve mensen zijn. Emma Roo had een heilige schrik voor mannen. Ze schakelden de hulp in van een mannelijke massagetherapeut om die angsten te bezweren.

View this post on Instagram

Two paws up to Steve at @akneadforpaws for taking the time to work on Emma today! Emma carries her body much differently than most dogs which is making it harder for her to learn to use her cart and prosthesis. Therapeutic massage will help loosen her joints and relieve pain from walking on just two feet. Emma is also slightly fearful of men, so this will help not only physically, but mentally as she learns to trust Steve. PS: A mask was worn during the session until Emma decided she didn’t want him to wear it and rendered it unusable. Silly Emma! . . . . . #massagetherapy #caninemassage #dogmassage #therepuricmassage #physicaltherapy #stopdogmeattrade #slaughterhousesurvivors #handicappedpet blessed #rescue #rescuedog #rescued #adoptdontshop #dalmatiandog #disableddog #disabledpet #dalmatianrescue #dalmatiansofinstagram #dog #dogsofinatagram #petsofinstagram #instadog #dogsonwheels #savealife #dalamtianclub #dalmatianlover @dalmatianrescue

A post shared by Emma Roo (@emmarooonlyhastwo) on

Verder was Emma ook doodsbang van bepaalde geluiden, zoals van stofzuigers en grasmaaiers.

Misha legde uit: “Toen ik haar voor het eerst naar huis bracht, krijste ze het uit als ik de kamer uitging. Ze was altijd heel beschermend over haar voedsel en speelgoed. Op een bepaald moment bewaakte ze zelfs willekeurige kledingstukken van mij, omdat ze vreesde dat iemand het zou afpakken.”

View this post on Instagram

The Yulin Dog Meat Festival has begun! The new laws prohibit dog meat trade yet they are not being enforced and the Yulin Festival is still taking place. Dogs are being tortured and killed in the middle of the streets while onlookers do nothing to stop these terrible humans. It’s time to raise our voices and speak out against Yulin. No dog deserves to die in the hands of a human. It’s time to #ENDYULIN and #STOPDOGMEATTRADE! I am only one of the many dogs that @dalmatianrescue has rescued from China, Korea, and surrounding areas, please see the link in my bio and donate today to help them continue to rescue dogs like me! . . . . Special thanks to @3l_innovations for my pawsome bandana. I’ve been saving it for today!. . . #stopyulinforever #dogprosthetic #stopdogmeattrade #stopyulin #yulinfestival #dogmeat #dogmeattrade #endyulin #slaughterhousesurvivors #spottygang #blessed #rescue #rescuedog #adoptdontshop #handicappedpet #handicappeddog #dalmatian #dalmatiansofinstagram #dalmatiandog #wheelchairpup #wheelchairdog #dogwheelchair #dogsofinstagram #rescuedogsofinstagram #freedom #rescuedog #rescue #adoptdontshop #dogsofinstagram #puppiesofinstagram #instafamous @dalmatianrescue

A post shared by Emma Roo (@emmarooonlyhastwo) on

Maar Emma heeft met Misha een geweldige mama gevonden! Nu is ze weer helemaal open gebloeid en ze is de liefste hond ooit!

View this post on Instagram

Hi Furiends! THIS IS MY MOM!!! Isn’t she PAWSOME?! Mom and I are perfect for each other because we both hate Mondays, but we love Moms! We’ve decided to make Mondays a little brighter by hosting #FurMomMonday! We spend so much time focusing on all of our cute furry friends but we often forget about the dedicated Moms (and dads) who take care of them! Every week we will highlight a pawmazing dog mom! If you have a pawsome mom, post a story using #furmommonday and tag @emmarooonlyhastwo to be featured! ?? . . . . . ? @aka_beezy . . . #furmommonday #dogmom #furmom #furmama #stopdogmeattrade #slaughterhousesurvivors #handicappedpet blessed #rescue #rescuedog #rescued #adoptdontshop #dalmatiandog #disableddog #disabledpet #dalmatianrescue #dalmatiansofinstagram #dog #dogsofinatagram #petsofinstagram #instadog #dogsonwheels #savealife #dalamtianclub #dalmatianlover

A post shared by Emma Roo (@emmarooonlyhastwo) on

Misha heeft er geen seconde spijt van dat ze Emma adopteerde. Ze zou het zo opnieuw doen. De vrouw zegt dat de hond met haar beperking helemaal geen last is, maar eerder een zegen.

Misha voegde er nog aan toe: “Ik heb zo veel mensen horen zeggen dat ik haar beter had laten inslapen vanwege haar lijden, maar als ik naar deze gelukkige en glimlachende hond kijk, kan ik me niet inbeelden dat ik haar leven zou willen stopzetten!”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder