Connect with us

Economie

Buschauffeur doet ondenkbare als mensen geen plaats willen maken voor man in rolstoel.

Een buschauffeur in Parijs wordt gevierd als een held vanwege zijn actie toen de mensen in zijn bus geen plaats wilden maken voor een rolstoelgebruiker.

François Le Berre stond samen met zijn broer op de bus te wachten. De man zit in een rolstoel en het oprijplatform stond klaar.

De passagiers in de bus weigerden echter plaats te maken. François vertelde dat hij gewoon moest lachen van ellende.

De buschauffeur zag het even met lede ogen aan, maar besloot dit niet zomaar te laten gebeuren. Dan knakte hij: “Eindhalte! Iedereen eruit!” Dan ging hij naar de man in de rolstoel toe en zei dat ze rustig konden opstappen. De andere passagiers moesten maar op de volgende bus wachten.

François getuigde: “De buschauffeur heeft zelf geen familieleden met een beperking, maar hij wilde gewoon een goede daad doen. Hij zei dat iedereen op een dag in een rolstoel kan belanden.”

De chauffeur in kwestie wordt op de sociale media overladen met complimentjes.

Het is bedroevend dat mensen elkaar vandaag de dag niet meer willen helpen. De actie van de chauffeur is uiteraard prachtig, maar het is schrijnend dat het zover moest komen. Leren mensen dan niet meer om op te staan voor ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een beperking?