-

Economie

Buschauffeur doet ondenkbare als mensen geen plaats willen maken voor man in rolstoel.

Een buschauffeur in Parijs wordt gevierd als een held vanwege zijn actie toen de mensen in zijn bus geen plaats wilden maken voor een rolstoelgebruiker.

François Le Berre stond samen met zijn broer op de bus te wachten. De man zit in een rolstoel en het oprijplatform stond klaar.

De passagiers in de bus weigerden echter plaats te maken. François vertelde dat hij gewoon moest lachen van ellende.

De buschauffeur zag het even met lede ogen aan, maar besloot dit niet zomaar te laten gebeuren. Dan knakte hij: “Eindhalte! Iedereen eruit!” Dan ging hij naar de man in de rolstoel toe en zei dat ze rustig konden opstappen. De andere passagiers moesten maar op de volgende bus wachten.

François getuigde: “De buschauffeur heeft zelf geen familieleden met een beperking, maar hij wilde gewoon een goede daad doen. Hij zei dat iedereen op een dag in een rolstoel kan belanden.”

De chauffeur in kwestie wordt op de sociale media overladen met complimentjes.

Het is bedroevend dat mensen elkaar vandaag de dag niet meer willen helpen. De actie van de chauffeur is uiteraard prachtig, maar het is schrijnend dat het zover moest komen. Leren mensen dan niet meer om op te staan voor ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een beperking?

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder