Connect with us

Economie

Besmette man verziekt verjaardagsfeestje: 120 man in quarantaine.

In Duitsland zorgde een man, die dacht dat hij negatief had getest op corona, voor enorme overlast. Nadat hij naar een verjaardagsfeestje was geweest, moesten er zo’n 120 personen verplicht in quarantaine.

Nadat hij terugkwam van een vakantie in Italië, had de man uit Bodenwöhr zich laten testen op het virus. De lokale media weten dat hij de uitslag pas een dag na het verjaardagsfeestje kreeg. Ongeveer 100 feestvierders en nog eens 20 contacten van de man moeten in thuisisolatie.

De man vertelde aan de gastheer van het feestje dat hij binnen de 24 uur iets zou horen als hij besmet zou zijn. Dat gebeurde echter niet, dus dacht de man dat hij met een gerust hart naar het feestje kon. Dat was dus een flinke domper.

Vorige week moesten de autoriteiten in Beieren al toegeven dat minstens 900 mensen hun uitslag te laat kregen.