Connect with us

Economie

Bejaarde man pakt snelheidsduivels aan met haardroger.

Ulf Schwerin (74) woont al sinds mensenheugenis in het dorpje Stora Mellösa in Zweden. Hij is de snelheidsduivels in zijn straat spuugzat. Maar daar heeft hij nu iets op gevonden: gewapend met een haardroger stelt de bejaarde man zich op in de straat.

Ulf zegt dat de bestuurders veel te hard rijden in de buurt van de kerk. Snelheidsborden zijn volgens hem niet voldoende. Hij verzocht de overheid om op te treden, maar dat bracht weinig verandering.

De bejaarde man zegt dat de mensen zich niet aan de snelheid houden. Hij vertelde: “Het kan de mensen niets schelen.” Geïnspireerd door een bericht op de Engelse sociale media, besloot hij om niet bij de pakken te blijven zitten.

In het bericht onthulde een vrouw dat ze met een haardroger langs de kant van de weg ging staan. Haar dochter was aangereden door een auto die veel te snel reed. Daarom wilde ze paal en perk stellen aan snelheidsduivels. Omdat ze op een agent leek die een snelheidscontrole deed, drukten mensen spontaan op de rem en begonnen langzamer te rijden.

Ulf besloot om dit voorbeeld te volgen. Hij trok een geel hesje en een pet aan en ging met de haardroger van zijn vrouw langs de kant van de weg staan.

Zijn actie zorgt voor gemengde reacties. Mensen uit andere regio’s hoorden zijn verhaal en vroegen hem of hij ook bij hen wilde langskomen. Sommige mensen stelden zich echter de vraag of wat hij doet wel wettelijk is.

Mikael Cederblad, diensthoofd bij een verkeerscentrale van de politie, ziet er geen graten in. Hij vertelde: “Zolang hij maar geen auto’s tegenhoudt of een stift neemt en politie op zijn hesje schrijft, is het oké.”

Wat vind jij van de actie van deze bejaarde man? Een goed idee of niet?