-

Economie

Bejaarde man pakt snelheidsduivels aan met haardroger.

Ulf Schwerin (74) woont al sinds mensenheugenis in het dorpje Stora Mellösa in Zweden. Hij is de snelheidsduivels in zijn straat spuugzat. Maar daar heeft hij nu iets op gevonden: gewapend met een haardroger stelt de bejaarde man zich op in de straat.

Ulf zegt dat de bestuurders veel te hard rijden in de buurt van de kerk. Snelheidsborden zijn volgens hem niet voldoende. Hij verzocht de overheid om op te treden, maar dat bracht weinig verandering.

De bejaarde man zegt dat de mensen zich niet aan de snelheid houden. Hij vertelde: “Het kan de mensen niets schelen.” Geïnspireerd door een bericht op de Engelse sociale media, besloot hij om niet bij de pakken te blijven zitten.

In het bericht onthulde een vrouw dat ze met een haardroger langs de kant van de weg ging staan. Haar dochter was aangereden door een auto die veel te snel reed. Daarom wilde ze paal en perk stellen aan snelheidsduivels. Omdat ze op een agent leek die een snelheidscontrole deed, drukten mensen spontaan op de rem en begonnen langzamer te rijden.

Ulf besloot om dit voorbeeld te volgen. Hij trok een geel hesje en een pet aan en ging met de haardroger van zijn vrouw langs de kant van de weg staan.

Zijn actie zorgt voor gemengde reacties. Mensen uit andere regio’s hoorden zijn verhaal en vroegen hem of hij ook bij hen wilde langskomen. Sommige mensen stelden zich echter de vraag of wat hij doet wel wettelijk is.

Mikael Cederblad, diensthoofd bij een verkeerscentrale van de politie, ziet er geen graten in. Hij vertelde: “Zolang hij maar geen auto’s tegenhoudt of een stift neemt en politie op zijn hesje schrijft, is het oké.”

Wat vind jij van de actie van deze bejaarde man? Een goed idee of niet?

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder