-

Economie

Baby geboren met navelstreng zes maal rond nek gewikkeld.

De artsen moesten zich twee keer in de ogen wrijven toen ze zagen hoe deze baby geboren werd. Hij had namelijk niet één, maar zes keer zijn navelstreng rond zijn hals gewikkeld.

Nadat de navelstreng verwijderd was, had de opmerkelijke bevalling gelukkig geen verdere gevolgen voor moeder en kind.

De bijzondere bevalling vond plaats in het Yichang Central Hospital in Yichang in China. De bevalling dateert van vorige maand, maar het nieuws is pas bekend gemaakt nadat de baby helemaal gezond was.

Li Hua, directeur verloskundige, verklaarde: “Ik werk al 23 jaar en dit is de eerste maal dat ik een navelstreng op deze manier om de hals van een baby zie.”

Ze gaat verder: “Het is niet ongewoon dat de navelstreng om de nek van het kindje zit, en als die lang genoeg is, leidt dat doorgaans niet tot problemen.”

De dokters hadden eerder al opgemerkt dat de navelstreng rond de nek van de baby zat, maar ze wisten niet precies hoeveel keer. Dankzij constante monitoring van het kindje wisten ze exact wat hen te doen stond bij de bevalling.

De trotse mama is de dokters eeuwig dankbaar dat haar kind er geen schade aan overgehouden heeft. Laten we deze moeder en haar kindje het allerbeste toewensen!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder