Connect with us

Economie

Baby geboren met navelstreng zes maal rond nek gewikkeld.

De artsen moesten zich twee keer in de ogen wrijven toen ze zagen hoe deze baby geboren werd. Hij had namelijk niet één, maar zes keer zijn navelstreng rond zijn hals gewikkeld.

Nadat de navelstreng verwijderd was, had de opmerkelijke bevalling gelukkig geen verdere gevolgen voor moeder en kind.

De bijzondere bevalling vond plaats in het Yichang Central Hospital in Yichang in China. De bevalling dateert van vorige maand, maar het nieuws is pas bekend gemaakt nadat de baby helemaal gezond was.

Li Hua, directeur verloskundige, verklaarde: “Ik werk al 23 jaar en dit is de eerste maal dat ik een navelstreng op deze manier om de hals van een baby zie.”

Ze gaat verder: “Het is niet ongewoon dat de navelstreng om de nek van het kindje zit, en als die lang genoeg is, leidt dat doorgaans niet tot problemen.”

De dokters hadden eerder al opgemerkt dat de navelstreng rond de nek van de baby zat, maar ze wisten niet precies hoeveel keer. Dankzij constante monitoring van het kindje wisten ze exact wat hen te doen stond bij de bevalling.

De trotse mama is de dokters eeuwig dankbaar dat haar kind er geen schade aan overgehouden heeft. Laten we deze moeder en haar kindje het allerbeste toewensen!