-

Economie

Ali B pakt pestkop van hoogbegaafde Silver ongemeen hard aan.

Hoewel de jonge Silver tweede werd bij We Want More, kreeg hij op Twitter bakken kritiek over zich heen. Mensen noemden hem een ‘k*tkind’ en overlaadden hem met verwijten. Ali B kon niet langer lijdzaam blijven toezien en zette een van de pestkoppen persoonlijk op zijn plaats.

Remco uit Rotterdam had op Twitter geschreven dat hij de prijs nooit aan ‘die enge Silver’ had gegeven. Nu antwoordde de rapper rechtstreeks aan hem: “Als jij een hoogbegaafd kind met liefde voor muziek en liefde voor zijn medemens eng vind, ben je misschien ook gewoon een hele negatieve bange man en ik gun jou 1% van Silver zijn positiviteit, zou je echt heel erg op vooruit gaan.”

View this post on Instagram

Vanavond is het zover.. de finale van @wewantmorenl ! Als je kijkt naar mijn benen zou je denken dit is XFactor ?…maar nee dit is @wewantmorenl , en @silver.metz winnaar van the voice kids uit …jawel uit team Ali ? staat weer in de finale, deze jongen is mooi , zacht , puur en onvoorstelbaar getalenteerd…omdat hij zo geniet van het zingen heeft ie heel veel zelfvertrouwen, bij veel mensen en met name zogenaamde volwassenen roept zijn zelfvertrouwen vervelende gevoelens op en dat vertaald zich in reacties op een kind die mij misselijk maken, over smaak kan je twisten , en de manier waarop mensen dat uiten ook, ik zou het alleen enorm waarderen als de mensen die hem koesteren net als ik, zo nu en dan voor hem gaan staan als deze Cargamel figuren hem verbaal aanvallen en vooral ook achter hem staan door hem zo nu en dan te steunen ❤️ Verder wil ik zeggen dat ik super trots ben op iedereen die heeft meegewerkt aan dit programma en op het eind resultaat.. we hebben er keihard voor gewerkt ❤️❤️ Vnvnd 20h30 op @sbs6nl @trijntjeoosterhuis @andrehazes @davinamichelleofficial @henkpoort

A post shared by Ali B (@alibspec) on

Het bericht van Ali B kreeg heel wat bijval op de sociale media. Tal van andere Twitteraars namen het voor de jongen op. Ze prijzen vooral zijn lef en passie. Silver koos in de finale voor Kon ik maar even bij je zijn van Gordon en won daarmee de tweede prijs, een geldsom van 25.000 euro.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder