-

Economie

Zwarte beer komt even hallo zeggen – vrouw maakt snel een selfie.

Een groepje wandelaars kreeg het gezelschap van een nieuwsgierige zwarte beer. Een van de vrouwen slaagde er zelfs in om een selfie met hem te maken.

Het bizarre incident deed zich voor in het Chipinque Ecological Park in de Mexicaanse stad San Pedro Garza Garcia. De beer wandelde onverstoord naar de wandelaars toe en ging zelfs op zijn achterste poten staan om beter te kunnen ruiken.

We moeten de drie dames bewonderen dat ze zo kalm bleven. Er stond immers een uit de kluiten gewassen wilde beer naast hen!

Dit had veel erger kunnen aflopen, maar gelukkig had de beer geen honger en voelde zich niet bedreigd. De beer wilde gewoon even ruiken, terwijl omstanders hem probeerden weg te lokken.

De vrouw zag meteen in dat dit wel een heel bijzondere situatie was. Ze greep haar telefoon en kon het niet laten om even een selfie met de beer te maken.

Weinig verwonderlijk gingen de beelden compleet viraal. Journalist Yashar Ali legde later uit dat de vrouw niet alleen ontzettend dapper was, maar eigenlijk ook op een correcte manier handelde.

De journaliste verklaarde: “We zien het begin niet, maar ze doen het goed. Wanneer een zwarte beer zo dicht bij je komt, is het te laat om ze nog af te schrikken, tenzij ze aanvallen, dan moet je wel terugvechten. Anders, blijf kalm … ren in geen geval weg. Doe dat echter niet bij een grizzly als ze je aanvallen … speel dood.”

Dit is wellicht gemakkelijker gezegd dan gedaan. Stel je maar eens voor dat er een beer aan je haren komt ruiken!

Aanvallen door zwarte beren komen gelukkig zelden voor. Maar even stoppen om een selfie te maken, is ook niet meteen aan te raden!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder