Connect with us

Economie

Verboden te schreeuwen op rollercoasters vanwege corona: bazen doen voor hoe dat moet.

In Japan zijn de pretparken terug open en daar hoort een opmerkelijke aanbeveling bij. Schreeuwen op de rollercoaster is verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat lijkt onmogelijk, toch? Twee bazen van een pretpark stapten in een achtbaan om het even voor te doen. Kijk maar eens hoe deze twee heren in stilte en met mondmasker genieten van een bloedstollend ritje op de rollercoaster.

De aanbeveling om niet te schreeuwen staat in een reeks richtlijnen om de heropening veilig te laten verlopen. De meeste Japanse pretparken zouden de richtlijnen van de koepelorganisatie overgenomen hebben.

Het is echter niet gemakkelijk om pretparkbezoekers ervan te overtuigen om zich koest te houden tijdens een ritje op een achtbaan. Daarom besloten de bazen van het Fuji-Q pretpark bij Fujiyoshida om te bewijzen dat het wel kan.

Een woordvoerder legde uit: “We kregen klachten dat het verzoek van de pretparkvereniging om geen luide geluiden te maken onmogelijk en te strikt was. Daarom besloten we deze video uit te brengen.” De slotboodschap van het filmpje luidt dan ook: “Schreeuw vanbinnen in je hart!”