Connect with us

Economie

Uitvaart in moskee met zware gevolgen: bijna 50 coronabesmettingen.

Twee weken geleden raakten 47 personen in Duitsland tijdens een uitvaart besmet met het coronavirus. Er zijn ook kinderen besmet. De begrafenis vond plaats in een moskee. Volgens de overheid waren er meer dan honderd gasten.

Precies omdat er zoveel mensen aanwezig waren, spreken de Duitse media van een superspread-evenement.

Aantal besmettingen zal nog oplopen

De uitvaart vond plaats op 14 juli in Schwäbisch Gmünd, in het zuiden van Duitsland in de buurt van Stuttgart. Wellicht reisden er ook mensen uit andere delen van het land af naar de begrafenis in de moskee.

Het aantal besmettingen bedraagt voorlopig 47, maar de overheid verwacht dat dat aantal nog verder zal oplopen. Omdat er ook kinderen besmet raakten, leidde dat tot de sluiting van een kinderopvang in de stad. De overheden blijven speuren naar personen die de uitvaart bijwoonden.