Connect with us

Holland

Twitter haalt ‘onbenullige’ Dave Roelvink zwaar door de mangel.

Het optreden van Dave Roelvink bij ‘Op1’ deze week ging niet onopgemerkt voorbij. Samen met drie andere influencers hadden ze het over de verspreiding van het coronavirus. Het RIVM is van plan om een campagne te voeren onder jongeren om hen meer bewust te maken over het virus. Influencers zouden daarbij een rol kunnen spelen. Dave scoorde echter niet zo’n goede punten bij de Twitter gemeenschap.

De jongste Roelvink-telg was onlangs nog het onderwerp van controverse omdat hij een negatieve reisadvies naar Turkije genegeerd had. Hij was naar het land afgereisd om neptanden te laten plaatsen. Daarna moest hij normaal in zelfquarantaine, maar die regel lapte hij vrolijk aan zijn laars. In het programma legt hij uit waarom: “Ik ben zeker tegen het verspreiden van het virus, maar werken de maatregelen in mijn ogen? Ik vind ze krom.”

Dave gaat verder: “Als je nu in een land leeft waar je eigenlijk wel een prostitué mag bezoeken als laatste van de dag waar er al dertig overheen zijn geweest, maar je je eigen moeder geen knuffel mag geven. Dat zijn bepaalde regels, waarvan je denkt: hoe serieus is dat?” Dat neemt niet weg dat hij het virus wel heel ernstig neemt en het zorgwekkend vindt dat het zich opnieuw aan het verspreiden is. Hij voegde er aan toe: “Ik vind het moeilijk om het virus serieus over te laten komen door de absurde maatregelen die er zijn gekomen.”

Twitter gaat los

Mensen op Twitter reageerden compleet verbolgen op de uitspraken van Dave. Iemand merkte op: “Zo te zien heeft Dave de Lagere Influencer School gedaan. Ouders let op! Hier kijkt jullie kroost dus hele dagen naar! Wat een eye-opener!” Een ander vraagt zich openlijk af: “Dus heel veel jongeren volgen Dave Roelvink? Hoe veel dieper kunnen we zinken?”