Connect with us

Verhalen

Trofeejager die olifanten en leeuwen afschoot, opgepeuzeld door krokodillen.

Dierenliefhebbers zijn heel erg gekant tegen trofeejagen. Het is moeilijk te geloven dat er mensen zijn die voor hun plezier bedreigde dieren zoals leeuwen en olifanten doden. Ondanks de tegenkanting zijn er nog heel wat mensen die deze ‘sport’ blijven beoefenen. Op sommige plaatsen is de trofeejacht overigens volkomen legaal.

Maar soms zorgt het dierenrijk voor een eigen gevoel van gerechtigheid. En een trofeejager werd het slachtoffer van wat sommigen omschrijven als karma.

Scott Van Zyl was een bekende trofeejager uit Zuid-Afrika. Naast het feit dat hij zelf een jager was, leidde hij ook een bedrijf in safarijachten.

Zijn doelen waren leeuwen, giraffen en olifanten.

In 2017 ging Van Zyl jagen in Zimbabwe, maar hij zou nooit meer terugkeren.

Volgens de BBC trok de jager erop uit met een roedel honden en een lokale gids. Hij ging vervolgens alleen op zoek naar krokodillen, en toen zijn honden alleen naar de gids terugkeerden, was hij vermist.

Ze vonden zijn voetsporen en tas langs de rivier. De lokale politie onderzocht de krokodillen en ze vonden menselijke resten in hun maag aan. Een DNA-test bevestigde dat het om Van Zyl ging.

Mensen reageerden dat dit eens te meer aantoont dat we trofeejagen niet mogen dulden. Het zet het leven van de jagers zelf ook onnodig op het spel.

Wat vind jij van dit verhaal? Laat van je horen in de reacties!