-

Nieuwste

Trofeejager die olifanten en leeuwen afschoot, opgepeuzeld door krokodillen.

Dierenliefhebbers zijn heel erg gekant tegen trofeejagen. Het is moeilijk te geloven dat er mensen zijn die voor hun plezier bedreigde dieren zoals leeuwen en olifanten doden. Ondanks de tegenkanting zijn er nog heel wat mensen die deze ‘sport’ blijven beoefenen. Op sommige plaatsen is de trofeejacht overigens volkomen legaal.

Maar soms zorgt het dierenrijk voor een eigen gevoel van gerechtigheid. En een trofeejager werd het slachtoffer van wat sommigen omschrijven als karma.

Scott Van Zyl was een bekende trofeejager uit Zuid-Afrika. Naast het feit dat hij zelf een jager was, leidde hij ook een bedrijf in safarijachten.

Zijn doelen waren leeuwen, giraffen en olifanten.

In 2017 ging Van Zyl jagen in Zimbabwe, maar hij zou nooit meer terugkeren.

Volgens de BBC trok de jager erop uit met een roedel honden en een lokale gids. Hij ging vervolgens alleen op zoek naar krokodillen, en toen zijn honden alleen naar de gids terugkeerden, was hij vermist.

Ze vonden zijn voetsporen en tas langs de rivier. De lokale politie onderzocht de krokodillen en ze vonden menselijke resten in hun maag aan. Een DNA-test bevestigde dat het om Van Zyl ging.

Mensen reageerden dat dit eens te meer aantoont dat we trofeejagen niet mogen dulden. Het zet het leven van de jagers zelf ook onnodig op het spel.

Wat vind jij van dit verhaal? Laat van je horen in de reacties!

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder