Connect with us

Economie

Student vanwege corona gestrand in Schotland, fietst 3.500 kilometer om terug bij familie te zijn.

De coronacrisis veranderde het dagelijks leven ingrijpend en strooide flink wat roet in het eten van de plannen van talrijke mensen. Geannuleerde vluchten, gesloten grenzen, lockdown, en ga zo maar verder. Deze student uit Griekenland was gestrand in Schotland, duizenden kilometers ver van zijn familie in Athene.

Kleon Papadimitriou (20) studeert elektrotechniek aan de Universiteit van Aberdeen. Daar zat hij vast toen de pandemie uitbrak. De jongen vertelde aan CNN dat hij besloot om te checken of hij nog een rechtstreekse vlucht naar huis kon nemen.

De vluchten waren heel beperkt, dus dat was geen optie. Daarom besloot hij dan maar om gewoon naar huis te fietsen! Zijn familie maakte zich grote zorgen en hij moest een applicatie installeren zodat ze hem overal konden volgen. De student vertrok op zijn fiets met een tent, slaapzak, brood, sardientjes in blik en pindakaas.

De student begon aan zijn terugreis op 10 mei vanuit het noordoosten van Schotland. Zo fietste hij naar het noordoosten van Engeland. Daar nam hij de veerboot naar Nederland. Hij deed er zeven weken over om door zes landen te reizen om terug thuis te raken. Elke dag fietste hij tussen de 50 en 120 kilometer per dag. In totaal legde hij 3.500 kilometer af!

De jonge Griek vertelde: “Het begon als een grap omdat ik van avonturen hou. Maar toen begon ik te onderzoeken of het daadwerkelijk mogelijk zou zijn. Toen ik ontdekte dat ik niet naar huis kon, besloot ik om dan maar te fietsen.”

De student fietste door verschillende landen en belandde uiteindelijk in Venetië. De anders zo drukke stad was verlaten en er waren vrijwel geen toeristen te bespeuren. Daar nam hij de veerboot naar Griekenland, waar hij op 27 juni aankwam.

Er waren dagen dat hij wel twee of drie keer een lekke band had. Dat had natuurlijk een slechte invloed op zijn moraal. Onderweg moest hij hagel, sneeuw en hitte trotseren.

Al bij al was het een zeer leerrijke ervaring. De jongeman onthulde: “Ik heb meer vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Ik leerde veel over mezelf, mijn beperkingen, mijn sterke en zwakke punten. Met deze reis hoop ik anderen te inspireren om uit zijn comfortzone te komen en nieuwe dingen te proberen, grootse dingen.”

Een hele onderneming in heel lastige omstandigheden. Kleon is nu al op zoek naar een nieuwe uitdaging!