Connect with us

Economie

Student vanwege corona gestrand in Schotland, fietst 3.500 kilometer om terug bij familie te zijn.

De coronacrisis veranderde het dagelijks leven ingrijpend en strooide flink wat roet in het eten van de plannen van talrijke mensen. Geannuleerde vluchten, gesloten grenzen, lockdown, en ga zo maar verder. Deze student uit Griekenland was gestrand in Schotland, duizenden kilometers ver van zijn familie in Athene.

Kleon Papadimitriou (20) studeert elektrotechniek aan de Universiteit van Aberdeen. Daar zat hij vast toen de pandemie uitbrak. De jongen vertelde aan CNN dat hij besloot om te checken of hij nog een rechtstreekse vlucht naar huis kon nemen.

De vluchten waren heel beperkt, dus dat was geen optie. Daarom besloot hij dan maar om gewoon naar huis te fietsen! Zijn familie maakte zich grote zorgen en hij moest een applicatie installeren zodat ze hem overal konden volgen. De student vertrok op zijn fiets met een tent, slaapzak, brood, sardientjes in blik en pindakaas.

De student begon aan zijn terugreis op 10 mei vanuit het noordoosten van Schotland. Zo fietste hij naar het noordoosten van Engeland. Daar nam hij de veerboot naar Nederland. Hij deed er zeven weken over om door zes landen te reizen om terug thuis te raken. Elke dag fietste hij tussen de 50 en 120 kilometer per dag. In totaal legde hij 3.500 kilometer af!

De jonge Griek vertelde: “Het begon als een grap omdat ik van avonturen hou. Maar toen begon ik te onderzoeken of het daadwerkelijk mogelijk zou zijn. Toen ik ontdekte dat ik niet naar huis kon, besloot ik om dan maar te fietsen.”

De student fietste door verschillende landen en belandde uiteindelijk in Venetië. De anders zo drukke stad was verlaten en er waren vrijwel geen toeristen te bespeuren. Daar nam hij de veerboot naar Griekenland, waar hij op 27 juni aankwam.

Er waren dagen dat hij wel twee of drie keer een lekke band had. Dat had natuurlijk een slechte invloed op zijn moraal. Onderweg moest hij hagel, sneeuw en hitte trotseren.

Al bij al was het een zeer leerrijke ervaring. De jongeman onthulde: “Ik heb meer vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Ik leerde veel over mezelf, mijn beperkingen, mijn sterke en zwakke punten. Met deze reis hoop ik anderen te inspireren om uit zijn comfortzone te komen en nieuwe dingen te proberen, grootse dingen.”

Een hele onderneming in heel lastige omstandigheden. Kleon is nu al op zoek naar een nieuwe uitdaging!

Lees verder

Economie

Slecht nieuws ernstig zieke Louis van Gaal: ‘Dit zagen we niet aankomen’

Ronald Koeman keert terug als coach van Oranje. Hij volgt Louis van Gaal op na het WK in Qatar, dat later dit jaar wordt gehouden. Koeman tekende een contract voor drieënhalf jaar en gaat naar het WK 2026 in Canada, Mexico en de VS.

Koeman was eerder van 2018 tot 2020 bondscoach van Oranje, maar een eindtoernooi met het Nederlands elftal moet hij nog meemaken. Hij verliet Oranje in 2020 om coach te worden van zijn droomclub FC Barcelona. Sinds hij in oktober ontslag nam bij Barca, is Koeman beschikbaar. In de documentairereeks Força Koeman stelde de coach dat de afwezigheid van het laatste toernooi op zijn cv een gemis was.

Van Gaal heeft zelf gezegd dat hij denkt dat Koeman zijn gedroomde opvolger is. “Heel redelijk”, zei de huidige bondscoach over de KNVB die in gesprek is met Koeman. ,,,Ik heb ze zelf verteld, ze hebben met mij overlegd. Het is niet moeilijk. Een jaar geleden was ik de enige coach met ervaring. Dat geldt nu voor Ronald Koeman. Het is identiek. Nu zeg ik het niet tegen mij, maar nu zeg ik het tegen Ronald Koeman. Liever dan dat. Zou hij een goede opvolger zijn? Ik denk het wel.

Onlangs werd bekend dat Van Gaal aan prostaatkanker lijdt. Wel gaat Van Gaal volgens de afspraak door met het ‘gewone’ WK november. De KNVB denkt ook niet aan “plan B voor het geval dat”, zo klinkt dat in Zeist. Wel is duidelijk dat Koeman na Van Gaals tijd als opvolger wordt gekozen. Dit is het geval.

Een KNVB-woordvoerder zei dat de aanstelling van Ronald Koeman als nieuwe bondscoach van Oranje iets anders is dan de ziekte van huidige bondscoach Louis van Gaal. Van Gaal onthulde zondag op televisie dat hij prostaatkanker heeft.

Een woordvoerder zei: “Louis zelf wees er in zijn interview met Humberto Tan op dat hij de aandoening al heel lang heeft en zoals je kunt zien, heeft het zijn activiteiten niet beïnvloed. . ,,Dit staat dus volledig los van de zoektocht naar een opvolger van Louis voor het aanstaande wereldkampioenschap. Voor deze opvolging hebben we Ronald vroeg benaderd omdat de klokwissel aan het einde van het kalenderjaar zou vallen. Het was een atypische tijd en een tijd waarin de beste coaches lange tijd werden getekend en dus was het proces van wraak slank. Terwijl we ook voor de periode na het WK zeker willen zijn van een bondscoach met veel ervaring op het hoogste niveau. ”

Van Gaal is bondscoach tot het WK van komende winter in Qatar. Koeman volgt hem in januari 2023 op.

Lees verder

Economie

‘Zanger René Froger heeft zijn vrouw bedrogen en verlaat haar’

Natasja Froger, echtgenote van René Froger, deed een verrassende onthulling in een openhartig interview met VROUW. Ze zei dat ze allebei vreemdgingen in hun relatie.

Natasha zei er het volgende over:

,,Ik vind hem gewoon een geweldig, lief mens. Ik kan echt nog steeds intens van hem houden. René en ik hadden ook wel eens crises. We hebben allebei honderd jaar geleden gelogen.

“In deze tijd ontdekten we dat we elkaar veel misten en dat het vooral de miscommunicatie was die voor problemen zorgde.”

“Naarmate je ouder wordt, leer je elkaar beter kennen en ‘lees’ je elkaar sneller. De hotend wordt verlaagd. Als jullie zo lang samen zijn, wordt de relatie volwassen. Er worden dus meer lagen toegevoegd door alles wat je hebt meegemaakt. Het is iets kostbaars, je zult het nooit meer met iemand kunnen doen.

Ze laat weg wie Natasja en Rene hebben bedrogen. Maar wat heel indrukwekkend is, is dat ze dit nu deelt. Misschien is ze bang dat het andersom is gebeurd en probeert ze het te stoppen?

Lees verder

Economie

Johan Derksen (73): ‘Op tragische wijze overleden’

Johan Derksen (73 jaar) vertelde in de aflevering ‘De Oranjezomer’ over het verlies dat collega Wilfred Genee (54) momenteel doormaakt. Tot verdriet van de familie is afgelopen weekend de vader van Wilfred overleden. Wilfreds vakantie begon slecht door het nieuws. Hoewel de familie in deze moeilijke tijd om rust en privacy heeft gevraagd, vertelt Johan over de tragische manier waarop Wilfreds vader is overleden. “Wilfred heeft te maken met een zeer trieste gezinssituatie”, opende Johan de show. “Zijn moeder is van de trap gevallen. Ze was bewusteloos. Haar vader dacht dat ze dood was,’ vervolgde hij.

Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van Talpa Networks. Een woordvoerder zei: “De vader van Wilfred Genee is afgelopen weekend overleden, tot groot verdriet van de familie. Nabestaanden wilden niet reageren op het droevige nieuws. “De familie vraagt ​​duidelijk om privacy in deze moeilijke tijd.”

Sinds het verblijf van Wilfred heeft Hélène Hendriks de presenterende rol overgenomen van De Oranjezomer. In haar eerste twee shows als presentatrice vestigde Hélène een record voor publieksaantallen.

Lees verder

Trending