-

Economie

Sportieve jongedame (18) overleeft, maar verliest rechterbeen aan corona.

Heel wat mensen zijn in de verkeerde veronderstelling dat het coronavirus alleen maar gevaarlijk is voor risicogroepen of ouderen. De realiteit leert dat de ziekte ook jongeren zwaar kan treffen. Dat was ook het geval voor Elia (18). Deze sportieve jongedame overleefde de ziekte, maar verloor wel haar rechterbeen.

Elia uit Wanze in België was een van de eerste coronapatiënten in het land en deelde haar ervaringen tijdens een ontroerend interview met RTBF. Het meisje werd op 18 maart in een kunstmatige coma gebracht en ze werd pas wakker op 15 april.

Vanwege complicaties met de bloeddoorstroming in haar onderlichaam moesten de tenen van haar rechtervoet geamputeerd worden. Maar drie weken later kreeg ze verwoestend niets van de artsen: de operatie was niet genoeg en ze moesten haar been tot onder de knie amputeren.

Een vriend, Zakaria Henrard, startte op GoFundMe een campagne om haar financieel te ondersteunen.

Op de pagina staat te lezen: “Elia Fontaine, 18 jaar, getroffen door COVID-19 nog voordat de inperkingsmaatregelen van kracht waren. Op 18 maart 2020 veranderde haar leven plotseling. Elia zweefde drie weken tussen leven en dood.”

De tekst gaat verder: “Als bij wonder ontsnapte ze aan de ziekte, maar niet zonder gevolgen. De verschillende behandelingen die ze moest ondergaan om te worden gered, hadden een amputatie van een deel van haar rechterbeen (onder knie) tot gevolg. Met grote dapperheid won Elia haar gevecht tegen de ziekte.”

Revalidatie

Elia is van jongs af aan dol op basket en nu werkt ze elke dag onvermoeid om ooit weer met haar team te kunnen basketballen. De geldinzamelingsactie is opgezet om fondsen te werven voor een sportprothese. Het oorspronkelijke doel van 50.000 euro is inmiddels ruimschoots overschreden.

Elia weet niet waar ze besmet is geraakt met het virus. Ze woont in Wanze ten zuidwesten van de stad Luik. Het meisje ging niet op wintersportvakantie en bezocht geen verzorgingstehuis. Geen van haar familieleden of vrienden was ziek.

Deze jongedame heeft ontzettend veel kracht en doorzettingsvermogen, iets waar we haar om moeten bewonderen. Laten we Elia overladen met hartjes!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder