Connect with us

Economie

Sportieve jongedame (18) overleeft, maar verliest rechterbeen aan corona.

Heel wat mensen zijn in de verkeerde veronderstelling dat het coronavirus alleen maar gevaarlijk is voor risicogroepen of ouderen. De realiteit leert dat de ziekte ook jongeren zwaar kan treffen. Dat was ook het geval voor Elia (18). Deze sportieve jongedame overleefde de ziekte, maar verloor wel haar rechterbeen.

Elia uit Wanze in België was een van de eerste coronapatiënten in het land en deelde haar ervaringen tijdens een ontroerend interview met RTBF. Het meisje werd op 18 maart in een kunstmatige coma gebracht en ze werd pas wakker op 15 april.

Vanwege complicaties met de bloeddoorstroming in haar onderlichaam moesten de tenen van haar rechtervoet geamputeerd worden. Maar drie weken later kreeg ze verwoestend niets van de artsen: de operatie was niet genoeg en ze moesten haar been tot onder de knie amputeren.

Een vriend, Zakaria Henrard, startte op GoFundMe een campagne om haar financieel te ondersteunen.

Op de pagina staat te lezen: “Elia Fontaine, 18 jaar, getroffen door COVID-19 nog voordat de inperkingsmaatregelen van kracht waren. Op 18 maart 2020 veranderde haar leven plotseling. Elia zweefde drie weken tussen leven en dood.”

De tekst gaat verder: “Als bij wonder ontsnapte ze aan de ziekte, maar niet zonder gevolgen. De verschillende behandelingen die ze moest ondergaan om te worden gered, hadden een amputatie van een deel van haar rechterbeen (onder knie) tot gevolg. Met grote dapperheid won Elia haar gevecht tegen de ziekte.”

Revalidatie

Elia is van jongs af aan dol op basket en nu werkt ze elke dag onvermoeid om ooit weer met haar team te kunnen basketballen. De geldinzamelingsactie is opgezet om fondsen te werven voor een sportprothese. Het oorspronkelijke doel van 50.000 euro is inmiddels ruimschoots overschreden.

Elia weet niet waar ze besmet is geraakt met het virus. Ze woont in Wanze ten zuidwesten van de stad Luik. Het meisje ging niet op wintersportvakantie en bezocht geen verzorgingstehuis. Geen van haar familieleden of vrienden was ziek.

Deze jongedame heeft ontzettend veel kracht en doorzettingsvermogen, iets waar we haar om moeten bewonderen. Laten we Elia overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Triest nieuws over dochtertjes Maxime Meiland: “ongeneselijk ziek”

Maxime Meiland is met de dood bedreigd nadat zij en haar moeder Erica een aantal uitspraken hadden gedaan over de islam. Ze hadden het voornamelijk over hoofddoeken en dat is niet goed aangekomen. Er is namelijk ontzettend veel ophef over ontstaan.

Vooral Erica ging los over de Islam en vindt dat er niet meer naar Nederland zouden moeten komen. Ze noemde vrouwen in Boerka’s zelfs ‘pinguïns’.

“Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe.”

Toen ze deze uitspraken had gedaan ging het voornamelijk los op Instagram en worden ze met de dood bedreigd: “Kanker racist dat je bent ik hoop dat je kanker kind dood gaat lelijke kanker hoer. Ik hoop dat je kanker krijgt inclusief je kind. Als je dood bent kom ik nog ff een keer op je graf pissen.”

De dochtertjes van Maxime worden ook met de dood bedreigt: “Ik wens je kind de dood toe en ik hoop dat ze ongeneselijk ziek wordt lelijke kanker baby ook. Schaam je diep”, wordt er op Instagram gezegd.

Bron: leefspiritueel.nu

Lees verder

Economie

Bebloede Lil’ Kleine met pistool beroofd

Gisteravond, vlak voor een feestje in Rotterdam is Jorik Scholten beroofd van zijn horloge.

Het gebeurde toen het feestje was afgelopen en drie mensen hem buiten aan het opwachten waren. Toen hij het pand van de album-release party van producent en dj Jack Shirak (28) verliet waren er drie mannen op hem aan het wachten buiten. Hij werd hij met een pistool tegen zijn hoofd geslagen en werd het horloge van zijn pols getrokken.

Kleine was niet alleen want meerdere mensen zagen het gebeuren en de mensen die nog op het feestje waren werden gewaarschuwd. Jorrik werd ook onder schot gehouden door het pistool zeggen meerdere getuigen.

Lil Kleine zat onder het bloed en er was veel politie ter plekke.

‘Gisteravond is er aan de Willemskade in Rotterdam een poging beroving geweest. De melding hiervan kwam rond 23.45 uur binnen. We onderzoeken of er nog iets is buitgemaakt bij de beroving. Dat staat nog niet vast, maar is ook niet uitgesloten.

Het was een gewelddadige en een gewapende poging overval. We hebben nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek daaromheen is in volle gang. We willen weten wat er precies is gebeurd. We horen getuigen die op dit moment bij ons in beeld zijn en lezen camerabeelden in de omgeving uit.

Als iemand iets heeft gezien, kunnen ze bellen naar 0900-8844. Tips zijn altijd welkom’, zei de politie.

Lees verder

Economie

Zien: Memphis Depay showt hoe rijk hij is, brengt stoere rapvideo uit

Memphis Depay is dit WK nog niet echt in vorm zeg maar. We hebben het niet nagekeken, maar de man die de bank in Barcelona warm houdt, heeft in twee wedstrijden vermoedelijk drie balcontacten gehad. Ergens snappen we wel waarom…

Memphis is namelijk ook rapper. En laat hij nu net voor het WK een nieuwe clip uitgebracht hebben. Samen met ene Quinsy Promes, die Nederland angstvallig vermijdt omdat hij verdacht wordt van het neersteken van zijn neef. De twee hebben een rotsvast vertrouwen in hun rapskills.

Bekijk onderstaand de video.

Bron: leefspiritueel.nu

Lees verder
Advertisement

Trending