-

Economie

Sportieve jongedame (18) overleeft, maar verliest rechterbeen aan corona.

Heel wat mensen zijn in de verkeerde veronderstelling dat het coronavirus alleen maar gevaarlijk is voor risicogroepen of ouderen. De realiteit leert dat de ziekte ook jongeren zwaar kan treffen. Dat was ook het geval voor Elia (18). Deze sportieve jongedame overleefde de ziekte, maar verloor wel haar rechterbeen.

Elia uit Wanze in België was een van de eerste coronapatiënten in het land en deelde haar ervaringen tijdens een ontroerend interview met RTBF. Het meisje werd op 18 maart in een kunstmatige coma gebracht en ze werd pas wakker op 15 april.

Vanwege complicaties met de bloeddoorstroming in haar onderlichaam moesten de tenen van haar rechtervoet geamputeerd worden. Maar drie weken later kreeg ze verwoestend niets van de artsen: de operatie was niet genoeg en ze moesten haar been tot onder de knie amputeren.

Een vriend, Zakaria Henrard, startte op GoFundMe een campagne om haar financieel te ondersteunen.

Op de pagina staat te lezen: “Elia Fontaine, 18 jaar, getroffen door COVID-19 nog voordat de inperkingsmaatregelen van kracht waren. Op 18 maart 2020 veranderde haar leven plotseling. Elia zweefde drie weken tussen leven en dood.”

De tekst gaat verder: “Als bij wonder ontsnapte ze aan de ziekte, maar niet zonder gevolgen. De verschillende behandelingen die ze moest ondergaan om te worden gered, hadden een amputatie van een deel van haar rechterbeen (onder knie) tot gevolg. Met grote dapperheid won Elia haar gevecht tegen de ziekte.”

Revalidatie

Elia is van jongs af aan dol op basket en nu werkt ze elke dag onvermoeid om ooit weer met haar team te kunnen basketballen. De geldinzamelingsactie is opgezet om fondsen te werven voor een sportprothese. Het oorspronkelijke doel van 50.000 euro is inmiddels ruimschoots overschreden.

Elia weet niet waar ze besmet is geraakt met het virus. Ze woont in Wanze ten zuidwesten van de stad Luik. Het meisje ging niet op wintersportvakantie en bezocht geen verzorgingstehuis. Geen van haar familieleden of vrienden was ziek.

Deze jongedame heeft ontzettend veel kracht en doorzettingsvermogen, iets waar we haar om moeten bewonderen. Laten we Elia overladen met hartjes!

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder