Connect with us

Economie

Sportieve jongedame (18) overleeft, maar verliest rechterbeen aan corona.

Heel wat mensen zijn in de verkeerde veronderstelling dat het coronavirus alleen maar gevaarlijk is voor risicogroepen of ouderen. De realiteit leert dat de ziekte ook jongeren zwaar kan treffen. Dat was ook het geval voor Elia (18). Deze sportieve jongedame overleefde de ziekte, maar verloor wel haar rechterbeen.

Elia uit Wanze in België was een van de eerste coronapatiënten in het land en deelde haar ervaringen tijdens een ontroerend interview met RTBF. Het meisje werd op 18 maart in een kunstmatige coma gebracht en ze werd pas wakker op 15 april.

Vanwege complicaties met de bloeddoorstroming in haar onderlichaam moesten de tenen van haar rechtervoet geamputeerd worden. Maar drie weken later kreeg ze verwoestend niets van de artsen: de operatie was niet genoeg en ze moesten haar been tot onder de knie amputeren.

Een vriend, Zakaria Henrard, startte op GoFundMe een campagne om haar financieel te ondersteunen.

Op de pagina staat te lezen: “Elia Fontaine, 18 jaar, getroffen door COVID-19 nog voordat de inperkingsmaatregelen van kracht waren. Op 18 maart 2020 veranderde haar leven plotseling. Elia zweefde drie weken tussen leven en dood.”

De tekst gaat verder: “Als bij wonder ontsnapte ze aan de ziekte, maar niet zonder gevolgen. De verschillende behandelingen die ze moest ondergaan om te worden gered, hadden een amputatie van een deel van haar rechterbeen (onder knie) tot gevolg. Met grote dapperheid won Elia haar gevecht tegen de ziekte.”

Revalidatie

Elia is van jongs af aan dol op basket en nu werkt ze elke dag onvermoeid om ooit weer met haar team te kunnen basketballen. De geldinzamelingsactie is opgezet om fondsen te werven voor een sportprothese. Het oorspronkelijke doel van 50.000 euro is inmiddels ruimschoots overschreden.

Elia weet niet waar ze besmet is geraakt met het virus. Ze woont in Wanze ten zuidwesten van de stad Luik. Het meisje ging niet op wintersportvakantie en bezocht geen verzorgingstehuis. Geen van haar familieleden of vrienden was ziek.

Deze jongedame heeft ontzettend veel kracht en doorzettingsvermogen, iets waar we haar om moeten bewonderen. Laten we Elia overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Rachel Hazes wéét dus van wie haar zoon André is

Al jaren gaan er wilde geruchten dat niet wijlen André Hazes senior de vader zou zijn van zijn zoon André, maar een inmiddels ook al overleden drugskoning. Een andere variant waarover geroddeld wordt, betreft oud-voetballer John de Wolf. In Story geeft Rachel Hazes voor eens en altijd openheid van zaken…

Nu de razend populaire zanger André Hazes nog meer in de belangstelling staat na zijn breuk met Monique Westenberg en zijn nieuwe liefde Bridget Maasland, komen er de laatste tijd weer de nodige geruchten bovendrijven met als hijgerig onderwerp: wie is werkelijk de vader van André? Bij het zien van foto’s uit de vroege jeugd van ‘Dreetje’ zou er feitelijk geen misverstand kunnen bestaan of hij een echte zoon is van zijn beroemde vader; vooral in de tijd dat hij nog wat voller van postuur was, is hij één gezicht met André senior. Toch blijven kwade geesten – doorgaans laf genoeg in volledige anonimiteit – vooral op het internet twijfels zaaien over het vaderschap van de op 23 september 2004 overleden volkszanger, die zich niet meer kan verdedigen.

Concrete namen

Er worden zelfs concrete namen genoemd als antwoord op de door henzelf gestelde vraag wie dan wél de vader van André zou zijn: de legendarische drugsbaron Marco Eijk en oud-voetballer John de Wolf. De eerstgenoemde is zeker geen onbekende in het leven van de familie Hazes geweest, want Marco had een tijdje een liefdesrelatie met Rachel, in de periode voordat ze André leerde kennen. Wie op het internet de weinige beschikbare foto’s van Marco bekijkt, kan niet ontkennen dat André Hazes junior wel iets wegheeft van de ex-geliefde van zijn moeder Rachel.

Maar dat geldt ook voor voornoemde John de Wolf, met wie André inderdaad ook wel enige gelijkenis vertoont. Met die ‘bewijslast’ alleen zijn de geruchten echter niet bepaald serieus te nemen; van ieder mens loopt immers wel ergens op aarde iemand rond op wie diegene lijkt. Rachel Hazes geeft in Story deze week openheid van zaken om alle indianenverhalen over het vaderschap van haar zoon André te ontkrachten. Hoewel de weduwe het liefst helemaal niet zou willen ingaan op de hijgerige geruchten, vindt ze dat de namen van alle betrokkenen op deze manier besmeurd worden.

Tweede grote liefde

Aan Story vertelt Rachel: ‘Over John de Wolf kan ik kort zijn: ik heb hem nog nooit in mijn leven een hand gegeven. Natuurlijk weten we van elkaar wie we zijn, maar daar houdt onze connectie dan ook meteen mee op.’ Over haar tweede grote liefde Marco Eyk zegt de weduwe Hazes: ‘Het is geen geheim dat Marco en ik een relatie hebben gehad. Maar dat was voordat ik iets met André kreeg. We trouwden in oktober 1991, en Roxeanne en André zijn respectievelijk in januari 1993 en 1994 geboren. Marco en ik gingen begin 1991 uit elkaar, en vanaf april in datzelfde jaar verbleef Marco in de gevangenis, nadat hij opgepakt was. Daar heeft hij nog een paar jaar gezeten – een periode waarin ik hem nooit gezien heb. Hoewel ik mij totaal niet geroepen voel om het vaderschap van André te verdedigen omdat het een voldongen feit is, kan ik daarmee al die onzinverhalen hopelijk toch uit de wereld helpen.

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Economie

Monique Westenberg deelt keiharde bericht na alle trieste tegenslagen:

Het is een heftige periode geweest voor Monique Westenberg de afgelopen maanden. Ze is de vader van haar kind voorgoed kwijt aan een ander. André Hazes is natuurlijk dolgelukkig met zijn nieuwe vlam Bridget Maasland. Ook de oma van de blondine is kort geleden overleden. Ze had een uitermate sterke band met de vrouw.

Gelukkig krijgt ze een hoop steun van vrienden en familie. Ondanks alle ellende blijft ze wel positief in het leven staan. Haar omgang met Hazes lijkt vooralsnog goed te verlopen. De zanger komt regelmatig langs om tijd met zijn zoontje door te brengen,

Zware periode voor Monique Westenberg

Op social media schrijft ze: “Houd je hart zuiver. Laat anderen doen wat ze willen. Blijf goed doen. Laat je licht niet dimmen om net zo donker te worden als zij. Schijn boven ze uit!”

Lees verder

Economie

Britt Dekker kapot van verdriet na heftig nieuws

Triest nieuws voor Britt Dekker: ze heeft te horen gekregen dat een jonge fan van haar is overleden. En dat gaat haar niet in de koude kleren zitten.

Zo laat Britt weten via Instagram.

Pien

Het gaat om de elfjarige Pien, een bijzonder meisje. Ze was eerder nog samen met de presentatrice te zien in het programma Britt’s Beestenbende. Dekker schrijft dat ze Pien nooit zal vergeten.

Mooie woorden

‘Zoveel mooie dromen, zoveel grote plannen. Net te horen gekregen dat mijn kleine vriendinnetje, deze grote lieve paardenfan is overleden. Pien, we zullen je nooit vergeten’, schrijft Britt bij een aantal foto’s.

Pien en Britt hadden een bijzondere band met elkaar. De presentatrice bezocht het meisje de laatste tijd ook op in het in het Prinses Maxima Centrum.

Lees verder

Trending