-

Economie

Rollen omgedraaid: reddingshond moet zelf van berg gered worden.

Sint-bernards zijn wereldberoemd vanwege hun reddingen van mensen in de bergen. Ze worden vandaag echter nog maar sporadisch ingezet bij reddingswerken. Tegenwoordig zijn ze heel populaire huisdieren. En huisdieren durven zich weleens in de nesten werken!

De vierjarige sint-bernard Daisy was samen met haar familie onderweg op de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike. Maar op een bepaald ogenblik werd het de lieve hond gewoon teveel. Tijdens het afdalen, zakte ze in elkaar.

De hond had pijn in haar pootjes en wilde niet meer verder lopen. Haar eigenaars contacteerden het Wasdale Mountain Rescue Team om haar te helpen.

Dit was de eerste keer dat het reddingsteam moest uitrukken voor een sint-bernard. Daisy weegt om en bij de 55 kilogram. Dat is minder dan gemiddeld, maar toch nog behoorlijk zwaar.

Alvorens de hond op de brancard te plaatsen, contacteerden ze een dierenarts om te weten welke pijnstillers ze haar konden toedienen.

Het was allesbehalve een simpele redding! Er kwamen maar liefst zestien reddingswerkers aan te pas om Daisy van de berg te evacueren. De reddingswerkers moesten steil naar beneden afdalen en zelfs watervallen trotseren. Dat maakte de redding alleen nog maar lastiger.

Na een tocht van vijf uur lang was de hond eindelijk veilig beneden. Ze gedroeg zich heel kalm en gewillig, alsof ze wist dat de reddingswerkers er waren om haar te helpen.

Het team grapte dat de rollen nu een keertje omgedraaid waren. Soms hebben ook helden een helpende hand nodig.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder