Economie
Rollen omgedraaid: reddingshond moet zelf van berg gered worden.

Sint-bernards zijn wereldberoemd vanwege hun reddingen van mensen in de bergen. Ze worden vandaag echter nog maar sporadisch ingezet bij reddingswerken. Tegenwoordig zijn ze heel populaire huisdieren. En huisdieren durven zich weleens in de nesten werken!
De vierjarige sint-bernard Daisy was samen met haar familie onderweg op de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike. Maar op een bepaald ogenblik werd het de lieve hond gewoon teveel. Tijdens het afdalen, zakte ze in elkaar.
De hond had pijn in haar pootjes en wilde niet meer verder lopen. Haar eigenaars contacteerden het Wasdale Mountain Rescue Team om haar te helpen.
Dit was de eerste keer dat het reddingsteam moest uitrukken voor een sint-bernard. Daisy weegt om en bij de 55 kilogram. Dat is minder dan gemiddeld, maar toch nog behoorlijk zwaar.
Alvorens de hond op de brancard te plaatsen, contacteerden ze een dierenarts om te weten welke pijnstillers ze haar konden toedienen.
Het was allesbehalve een simpele redding! Er kwamen maar liefst zestien reddingswerkers aan te pas om Daisy van de berg te evacueren. De reddingswerkers moesten steil naar beneden afdalen en zelfs watervallen trotseren. Dat maakte de redding alleen nog maar lastiger.
Na een tocht van vijf uur lang was de hond eindelijk veilig beneden. Ze gedroeg zich heel kalm en gewillig, alsof ze wist dat de reddingswerkers er waren om haar te helpen.
Het team grapte dat de rollen nu een keertje omgedraaid waren. Soms hebben ook helden een helpende hand nodig.
