-

Economie

Prinses Amalia heeft bijzondere plannen na middelbare school.

Prinses Amalia gaat na haar middelbare school niet meteen verder studeren. Eerst gaat ze nog een jaar de wijde wereld verkennen.

Dat verklapten ouders Willem-Alexander en Máxima tijdens de jaarlijkse fotosessie bij het begin van de zomervakantie.

Schooljaar overgeslagen

Amalia sloeg een klas over en is pas 17 jaar oud wanneer ze haar gymnasiumdiploma heeft. Dat geeft haar de kans om een sabbatjaar in te lassen voor andere dingen. De koning vertelde: “Maar er zijn nog geen andere plannen.” Het is evenmin geweten wat op dat moment nog de impact zal zijn van de coronacrisis.

Koningin Máxima zei ook nog dat haar dochters het de voorbije maanden niet gemakkelijk hadden omdat ze niet naar school konden. Na verloop van tijd vonden ze toch het ritme. Hun schoolresultaten hebben niet geleden onder de crisis. “De resultaten op school zijn heel goed geweest”, klinkt het. Willem-Alexander grapte nog dat hij nooit had durven dromen dat zijn dochter hem weleens zouden zeggen dat ze school misten.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder