-

Economie

Prinses Amalia heeft bijzondere plannen na middelbare school.

Prinses Amalia gaat na haar middelbare school niet meteen verder studeren. Eerst gaat ze nog een jaar de wijde wereld verkennen.

Dat verklapten ouders Willem-Alexander en Máxima tijdens de jaarlijkse fotosessie bij het begin van de zomervakantie.

Schooljaar overgeslagen

Amalia sloeg een klas over en is pas 17 jaar oud wanneer ze haar gymnasiumdiploma heeft. Dat geeft haar de kans om een sabbatjaar in te lassen voor andere dingen. De koning vertelde: “Maar er zijn nog geen andere plannen.” Het is evenmin geweten wat op dat moment nog de impact zal zijn van de coronacrisis.

Koningin Máxima zei ook nog dat haar dochters het de voorbije maanden niet gemakkelijk hadden omdat ze niet naar school konden. Na verloop van tijd vonden ze toch het ritme. Hun schoolresultaten hebben niet geleden onder de crisis. “De resultaten op school zijn heel goed geweest”, klinkt het. Willem-Alexander grapte nog dat hij nooit had durven dromen dat zijn dochter hem weleens zouden zeggen dat ze school misten.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder