Connect with us

Economie

Prinses Amalia heeft bijzondere plannen na middelbare school.

Prinses Amalia gaat na haar middelbare school niet meteen verder studeren. Eerst gaat ze nog een jaar de wijde wereld verkennen.

Dat verklapten ouders Willem-Alexander en Máxima tijdens de jaarlijkse fotosessie bij het begin van de zomervakantie.

Schooljaar overgeslagen

Amalia sloeg een klas over en is pas 17 jaar oud wanneer ze haar gymnasiumdiploma heeft. Dat geeft haar de kans om een sabbatjaar in te lassen voor andere dingen. De koning vertelde: “Maar er zijn nog geen andere plannen.” Het is evenmin geweten wat op dat moment nog de impact zal zijn van de coronacrisis.

Koningin Máxima zei ook nog dat haar dochters het de voorbije maanden niet gemakkelijk hadden omdat ze niet naar school konden. Na verloop van tijd vonden ze toch het ritme. Hun schoolresultaten hebben niet geleden onder de crisis. “De resultaten op school zijn heel goed geweest”, klinkt het. Willem-Alexander grapte nog dat hij nooit had durven dromen dat zijn dochter hem weleens zouden zeggen dat ze school misten.