Connect with us

Economie

Papa vindt het compleet normaal om peuter met python te laten spelen.

De sociale media loopt over van de schattige foto’s van kinderen en hun huisdieren. Het gaat dan meestal om honden, konijnen en katten. Maar in het geval van dit gezin hebben we het over een enorme slang!

Dit gezin uit Michigan heeft een dertien meter lange tijgerpython als huisdier genaamd Nay-Nay. Papa Jamie Guarino heeft het reptiel al van toen het nog maar een klein slangetje was, maar nu is het dier groot genoeg om iemand binnen enkele minuten op te peuzelen.

Dat houdt Jamie niet tegen om de slang te behandelen als een knuffeldier en hij laat zijn drie dochters zelfs uitgebreid met het reptiel spelen.

Een video waarin te zien is hoe zijn 14 maanden oude dochtertje met de slang speelt, veroorzaakte online heel wat deining.

Jamie, die al van zijn zestien met slangen werkt, wil het imago van de reptielen opvijzelen. In het filmpje is te zien hoe het dochtertje op de grond ligt en de slang over haar kruipt.

In een reactie op YouTube is te lezen: “Deze man heeft een voorliefde voor slangen, wat prima is, maar het maakte hem blind voor het feit dat het een gevaarlijk dier is en blijft, voornamelijk voor baby’s.”

Jamie verdedigde zich door te zeggen dat mensen voorgeprogrammeerd zijn om bang te zijn voor slangen.

De vader legde uit: “Wanneer mensen deze video bekijken, reageren ze vaak angstig of negatief. En ik snap niet waarom. Dit is een ingebedde angst en ik denk dat mensen gehersenspoeld zijn.”

Jamie gaat verder: “Voor diegenen onder jullie die deze video als onverantwoord of gevaarlijk beschouwen, neem even de tijd. Oordeel niet op basis van angst of iets wat je niet snapt. Slangen kunnen en zijn liefdevolle dieren.”

Hoewel de meeste mensen erg geschrokken zijn van de beelden, zijn er ook enkelen die het voor de vader opnemen. Zo reageerde iemand: “Slangen zijn nieuwsgierige dieren en ondanks hun slechte reputatie zijn ze ook erg aanhankelijk. Luister naar deze man, mensen, slangen zijn niet wat je denkt dat ze zijn.”

Andere slangenliefhebbers merkten op dat kinderen veilig zijn in de buurt van slangen, zo lang ze geen honger hebben of zich bedreigd voelen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!