-

Economie

Papa vindt het compleet normaal om peuter met python te laten spelen.

De sociale media loopt over van de schattige foto’s van kinderen en hun huisdieren. Het gaat dan meestal om honden, konijnen en katten. Maar in het geval van dit gezin hebben we het over een enorme slang!

Dit gezin uit Michigan heeft een dertien meter lange tijgerpython als huisdier genaamd Nay-Nay. Papa Jamie Guarino heeft het reptiel al van toen het nog maar een klein slangetje was, maar nu is het dier groot genoeg om iemand binnen enkele minuten op te peuzelen.

Dat houdt Jamie niet tegen om de slang te behandelen als een knuffeldier en hij laat zijn drie dochters zelfs uitgebreid met het reptiel spelen.

Een video waarin te zien is hoe zijn 14 maanden oude dochtertje met de slang speelt, veroorzaakte online heel wat deining.

Jamie, die al van zijn zestien met slangen werkt, wil het imago van de reptielen opvijzelen. In het filmpje is te zien hoe het dochtertje op de grond ligt en de slang over haar kruipt.

In een reactie op YouTube is te lezen: “Deze man heeft een voorliefde voor slangen, wat prima is, maar het maakte hem blind voor het feit dat het een gevaarlijk dier is en blijft, voornamelijk voor baby’s.”

Jamie verdedigde zich door te zeggen dat mensen voorgeprogrammeerd zijn om bang te zijn voor slangen.

De vader legde uit: “Wanneer mensen deze video bekijken, reageren ze vaak angstig of negatief. En ik snap niet waarom. Dit is een ingebedde angst en ik denk dat mensen gehersenspoeld zijn.”

Jamie gaat verder: “Voor diegenen onder jullie die deze video als onverantwoord of gevaarlijk beschouwen, neem even de tijd. Oordeel niet op basis van angst of iets wat je niet snapt. Slangen kunnen en zijn liefdevolle dieren.”

Hoewel de meeste mensen erg geschrokken zijn van de beelden, zijn er ook enkelen die het voor de vader opnemen. Zo reageerde iemand: “Slangen zijn nieuwsgierige dieren en ondanks hun slechte reputatie zijn ze ook erg aanhankelijk. Luister naar deze man, mensen, slangen zijn niet wat je denkt dat ze zijn.”

Andere slangenliefhebbers merkten op dat kinderen veilig zijn in de buurt van slangen, zo lang ze geen honger hebben of zich bedreigd voelen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder