Connect with us

Economie

Papa leest afscheidsbriefje 16-jarige dochter, proest het uit bij laatste regel.

Hoe oud je kinderen ook zijn, als ouder voel je je altijd verantwoordelijk voor hen. Je maakt je constant zorgen over hun welzijn en je viert hun successen. Je kinderen zullen altijd je kinderen zijn. Daar kan niets of niemand iets aan veranderen.

Maar dat gezegd zijnde, is het niet altijd eenvoudig om kinderen op te voeden.

Wellicht zijn de tienerjaren het meest uitdagend. De hormonen slaan op hol, problemen op school, sociale druk van vrienden en de wereld is niet langer iets wat ze alleen maar willen verkennen met jou aan hun zijde.

Kortweg: het leven als ouder van een puber is best stresserend!

Dat is ook wat een vader mocht ervaren toen hij een afscheidsbriefje van zijn zestienjarige dochter aantrof. De vader was een beetje down na het verlies van zijn favoriete football team en wilde zijn stemming een beetje opbeuren door zijn dochter uit te nodigen om een ijsje te gaan eten.

Maar dochter Anna was niet in haar kamer. Hij had haar niet horen vertrekken, dus hij raakte een beetje in paniek.

De brief

Dan zag hij het handgeschreven briefje op het bed. Het leest:

“Liefste mama en papa,

Het spijt me dat ik dit zo moet vertellen, maar ik ben ervandoor met mijn nieuwe vriend John.

Eindelijk heb ik de ware liefde gevonden en hij is echt geweldig! Ik hou vooral van zijn schattige piercings, aantrekkelijke littekens, coole tattoos en zijn enorme motorfiets!

En dat is nog niet alles, ik verwacht ook een kind van hem! Ik ben al drie maanden zwanger. We gaan in zijn caravan wonen, en hij zegt dat hij nog meer kinderen wil. Ik ben zo gelukkig! En raad eens wat? We gaan volgende week trouwen!

En hij maakte me ook duidelijk dat marihuana helemaal nog niet zo slecht is als sommige mensen het voorstellen, dus nu hebben we 18 plantjes achter de caravan. We hebben genoeg voor hem en zijn vrienden, en in ruil geven ze ons zoveel pillen als we maar willen.

Ik hoop wel dat ze snel een remedie vinden tegen herpes, zodat John beter wordt. Hij verdient het echt. Maar maak je geen zorgen over geld, de vrienden van John, Juan en Stanislav, zitten in de filmindustrie en ze gaan regelen dat ik actrice mag worden!

Het baantje betaalt behoorlijk goed, 50 euro per take, en ik krijg nog eens 50 als er meer dan drie mannen meedoen. Dus, maak je maar geen zorgen om mij, ik ben 16 jaar oud en kan best voor mezelf zorgen!

De volgende keer dat ik jullie kom bezoeken, zullen jullie je kleinkind leren kennen!

Kusjes,

Anna

P.S. Papa, hier is geen woord van waar. Ik ben gewoon even bij Emma om televisie te kijken. Ik wilde je er gewoon even aan herinneren dat er ergere dingen in het leven zijn dan The Patriots die van The Eagles verliezen! Zie je zo!”

Deel dit verhaal als ook jij moest lachen!