-

Economie

Miljuschka doet bewust niet mee aan beweging om vrouwen te steunen.

De laatste dagen heb je op Instagram wellicht de vrouwen steunen vrouwen beweging voorbij zien komen. Miljuschka (35) vindt de #womeninspiringwomen maar niets. Meer nog: ze doet er bewust niet aan mee.

De Women Supporting Women-challenge mocht bij heel wat sterren in binnen- en buitenland op heel wat bijval rekenen. Daarbij delen vrouwen een zwart-witfoto van zichzelf met de bedoeling om vrouwen te tonen hoe ze elkaar beter kunnen steunen. Voor die challenge kan iedereen dan andere beroemdheden nomineren om hetzelfde te doen. Uiteraard kreeg ook Miljuschka heel wat verzoeken, maar die wijst ze bewust af.

In een lange post legt ze uit waarom: “De vrouwen die ik ken en logischerwijs zou nomineren hebben al met tegenzin leren vechten voor zichzelf. Mijn oma kon niet scheiden van haar man, terwijl ze iedere dag alle hoeken van de kamer kregen te zien met vier kleine kinderen die het zagen en soms werden meegenomen. Want dat beslissingsrecht lag in de handen van een man. Iedereen wist ervan in de buurt en keek weg. Toch heeft ze het gedaan.”

Ze vervolgt: “Mijn moeder had het geluk een goed stel hersens te hebben. Een feministe als buurvrouw die haar zag en haar een zetje de juiste richting in gaf. Zij liet zien kennis is macht en uiteindelijk vrijheid. Maar tot een paar jaar geleden is ze uitgemaakt voor een gekkie, een nerd omdat ze wilde studeren, werken en kinderen hebben. Niet alleen door mannen maar ook door vrouwen. Wat ik wil zeggen is. De mensen, dus niet alleen vrouwen, die deze social media empowerment nodig hebben, die zijn meestal niet zichtbaar totdat ze succesvol zijn.”

View this post on Instagram

VROUW… Ik zie overal een vrouwen challenge voorbij komen en ben er nu ook al vaak voor genomineerd. Hoewel ik weet dat er nog steeds een groot verschil is tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt, in biologie en vooral in culturele benadering. Kies ik ervoor om er niet aan mee te doen en ik zal uitleggen waarom. De vrouwen die ik ken en logischerwijs zou nomineren hebben al met tegenzin leren vechten voor zichzelf. Twee voorbeelden. Mijn oma kon niet scheiden van haar man terwijl ze iedere dag alle hoeken van de kamer kregen te zien met 4 kleine kinderen die het zagen en soms werden meegenomen. Want dat beslissingsrecht lag in de handen van een man. Iedereen wist ervan in de buurt en keek weg. Toch heeft ze het gedaan. Mijn moeder had het geluk een goed stel hersens te hebben. Een feministe als buurvrouw die haar zag en haar een zetje de juiste richting in gaf. Zij liet zien kennis is macht en uiteindelijk vrijheid. Maar tot een paar jaar geleden is ze uitgemaakt voor een gekkie een nerd omdat ze wilde studeren, werken en kinderen hebben. Niet alleen door mannen maar ook door vrouwen. Wij vrouwen zijn soms elkaars ergste vijand. We bekritiseren elkaar over moederschap, werkwijze, lichaam en wat nog wel niet meer. Ik zou jullie allemaal eens een wandeling door mijn inbox willen wensen. Dat laat duidelijk een weerspiegeling zien van de hardheid van de mensheid. De vriendelijkheid en warmte is ook duidelijk vertegenwoordigt maar gek genoeg blijft dat minder door dreunen in je hoofd. Wat ik wil zeggen is. De mensen dus niet alleen vrouwen die deze sociale media empowerment nodig hebben, die zijn meestal niet zichtbaar totdat ze succesvol zijn. Het zijn mensen die nu dagelijks aan het vechten en overleven zijn voor een plekje in de maatschappij die ze hard veroordeelt, niet helpt en nauwelijks kunnen werken aan hun emotionele welzijn door de overlevingsmodus. Als ik dus al iets zou willen aanjagen dan is dat onderlinge vriendelijkheid en begrip. We komen allemaal ergens vandaan. Maar de weg van waar we naartoe gaan en hoe je dat doet bepaalt het landschap waarin we leven. Wees lief voor elkaar. Dat is de grootste hulp die je een ieder kan geven.

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder