Connect with us

Economie

Menigte vangt broertjes op die uit brandend flatgebouw springen.

Twee broertjes ontsnapten aan de dood nadat ze op een hoogte van tien meter via een raam uit een brandend flatgebouw sprongen. De menigte die zich beneden had gevormd, slaagde erin om de jongetjes op te vangen.

De twee broertjes van tien en drie jaar oud zaten vorige dinsdag vast in een brandend flatgebouw in Grenoble in Frankrijk.

Op de beelden is te zien dat het gebouw in lichterlaaie staat. De jongetjes laten zich daarop uit het raam vallen. Gelukkig kon hun val gebroken worden door de omstanders die het geschreeuw gehoord hadden.

De 25-jarige student Athoumani Walid hield een gebroken pols over aan het vangen van de kinderen. Hij vertelde dat hij een van de vijf omstanders was die kwamen helpen.

Walid getuigde: “We wisten niet wat we moesten doen. We wilden de deur inbeuken, maar dat lukte niet.”

Daarna riepen ze naar de jongetjes dat ze in hun armen moesten springen. De omstanders waren bang, maar die angst verdween volgens de student toen ze sprongen.

De jongens zijn samen met nog 17 andere bewoners naar het ziekenhuis overgebracht. Ook vier van de redders hadden verzorging nodig. De broertjes kwamen er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf.

De burgemeester van Grenoble sprak zijn bewondering uit voor de redders. Volgens hem bewezen ze de traditie van solidariteit en wederzijdse hulp van de stad.