Connect with us

Economie

Meisje van drie verliest tanden na aanrijding, fietser rijdt gewoon door.

Sinds vorige week is de kleine Asiya (3) uit Leidsche Rijn doodsbang voor fietsen. Het meisje is vlakbij haar huis aangereden door een fietser. Nu mist ze enkele tanden. De fietser reed gewoon door zonder om te kijken.

Papa Nordin zegt dat het ongeluk plaatsvond op donderdag 16 juli. Hij vertelde: “Ze was gewoon lekker buiten aan het spelen, zoals alle kinderen hier in de buurt doen. Het wemelt hier in de buurt van de kinderen en die zijn gewoon heel vaak buiten aan het spelen. Op het fietspad moet ze toen aangereden zijn. Vermoedelijk door een of groepje vrouwen.”

Bang voor fietsen

Door de harde klap zijn de tandjes van het kindje naar achter geslagen. De tandarts moest de tanden trekken. Ze was ook gewond in haar gezicht. Nu is het kleintje nog heel bang. Vader Nordin getuigt: “Ze is nu ook panisch van fietsers, als ze een bord ziet met een fiets, dan schrikt ze. Natuurlijk zal ze daar wel weer overheen komen.”

De vader snapt niet dat je een kleine kind kunt aanrijden en dan gewoon kunt doorrijden. Nordin vindt dat de daders hun verantwoordelijkheid moeten nemen en zich melden. De verontwaardigde vader zei nog: “Je gaat toch even kijken als je een kind aanrijdt? Dan fiets je toch niet zomaar verder?”