-

Economie

Martien haalt snoeihard uit naar volgers Maxime.

De populariteit van Maxime Meiland is de laatste week flink gedaald. De dochter van Martien krijgt bakken kritiek over zich heen vanwege haar nieuwe kledinglijn. Een aantal van ‘haar’ stukken zouden gewoon van een Chinese webshop zijn. Nu reageert ook Martien Meiland op alle ophef rond de persoon van zijn dochter.

‘Allemaal negativiteit’

Vader en dochter namen even de tijd om in IGTV, op Instagram, vragen te beantwoorden van volgers. Iemand wierp hen voor: “Wat vind jij, Martien, van de nieuwe kledinglijn van Maxime?” De kasteelheer neemt geen blad voor de mond. Hij haalt meteen fel uit: “Wat een vervelende mensen, allemaal negativiteit. Wees eens een keer positief!” Martien zegt dat wel meer bedrijven dingen kopen in China, het een beetje aanpassen en dan verkopen. De beschermende vader gaat verder: “Altijd die negativiteit. Zij heeft gewoon al haar geld erin gestoken. Nou weet je, laat maar gaan. Dat is het.”

Onlangs reageerde Maxime zelf al op alle heisa. Ze geeft toe dat enkele items van de webshop komen, maar houdt val dat ze alle kledingstukken zelf aanpaste. Zo staat de merknaam erop en is de lengte of de kleur een beetje veranderd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gezellig!!

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder