Connect with us

Economie

Man claimt 11 miljoen euro coronasteun en koopt er peperdure Lambo mee.

Een Amerikaan van 29 verbraste steungeld voor de coronacrisis aan een peperdure Lambo van meer dan 318.000 dollar. Daarnaast kocht hij dure kleren en juwelen met het geld.

De Amerikaanse krant New York Times brengt het verhaal op basis van informatie van de openbare aanklagers. De man vroeg de coronasteun aan namens verschillende bedrijven. De eerste aanvraag deed hij voor vier bedrijven voor zo’n 4 miljoen dollar, per maand!

De man bleef herhaaldelijk dergelijke verzoeken indienen. Dat brengt de teller momenteel op 13.542.741 dollar. Zijn verzoeken om steun werden ook telkens ingewilligd.

Miljonairsleven

Daarop begon de Amerikaan een miljonairsleven te leiden. Daar hoorden bezoekjes aan een duur strandresort bij, juwelen, dure kleding en natuurlijk een peperdure bolide. Verder spendeerde hij ook geld aan datingwebsites. Een inspecteur verklaarde aan de Times: “Het lijkt erop dat er geen bedrijfsmotief schuilt achter de meeste, zo niet alle uitgaven.”

De advocaat Hines verdedigde zijn cliënt met het argument dat de verdachte een legitiem zakenman is die net zoals andere bedrijfsleiders zware financiële schade leed als gevolg van de pandemie.

Het openbaar ministerie zegt echter dat het uitgavenpatroon van de man voor zich spreekt. Van enig bedrijfsmotief is volgens hen geen sprake. Hines heeft wel degelijke firma’s op zijn naam, maar zonder website. Op het internet werden deze bedrijven volgens de Times regelmatig beticht van louche praktijken. De man is aangehouden en wordt verdacht van het afleggen van valse verklaringen en fraude.