Connect with us

Verhalen

Man beklimt muur ziekenhuis om afscheid te nemen van stervende moeder.

Een liefdevolle zoon klom helemaal een muur van een ziekenhuis op om bij het raam op de vensterbank bij zijn moeder te zitten. Op die manier spendeerde hij iedere avond tijd met haar, totdat ze overleed.

Al-Suwaiti (30) had het verbod gekregen om zijn bejaarde moeder, die corona had, te bezoeken vanwege de veiligheidsmaatregelen.

De man woont in de Palestijnse stad Hebron. Ook in Palestina sloeg het virus ongenadig toe. Daar zijn meer dan 10.000 gevallen geregistreerd en 70 overlijdens.

De zoon wilde zijn mama echter niet laten wegkwijnen in haar kamer en bedacht een dapper plannetje: hij zou haar kost wat kost bezoeken. Al moest hij daarvoor op de muur van het ziekenhuis klauteren.

Veilige afstand

Vanaf de vensterbank kon hij met zijn moeder (72) praten. Zo was de man op een veilige afstand van zijn moeder, los natuurlijk van de hoogte.

Al-Suwaiti bleef op de vensterbank zitten totdat zijn moeder ging slapen.

Een medewerker van het ziekenhuis getuigde: “Hij bracht het grootste deel van zijn dag daar door en zag de toestand van zijn moeder vanaf het raam, alvorens terug naar beneden te komen toen hij wist dat zijn moeder in een diepe slaap verzonken was.”

De broer van Al-Suwaiti legde uit dat hij maar moeilijk kon aanvaarden dat zijn moeder ziek was. De moeder had voor de besmetting nog leukemie gehad.

Al-Suwaiti was het jongste kind van het gezin en was erg aan mama gehecht na het overlijden van hun vader vijftien jaar terug.

De moeder, Rasma Salama, is droevig genoeg inmiddels gestorven.

Geen wonder dat deze beelden compleet viraal gingen. Heel wat social mediagebruikers begonnen hun ervaringen met het verlies van een ouder te delen.

Veel sterkte en kracht voor de nabestaanden!