Connect with us

Emotioneel

Mama en papa troosten dapper dochtertje dat in hun armen overlijdt.

Een vijfjarige meisje dat sprankelde van leven, Zoey Catherine Daggett, is overleden aan een hersentumor. De ouders deelden de foto’s van haar laatste momenten en die gingen als een lopend vuurtje de wereld over.

Zoey kreeg op amper driejarige leeftijd de diagnose van een hersentumor. Voordien was ze een heel energiek meisje, altijd vol vreugde en in beweging.

Toen Zoey tijdens het spelen in slaap begon te vallen, vermoedden de ouders dat er iets aan de hand was. Enkele weken later volgde de diagnose.

In het ziekenhuis kregen ze verschrikkelijk nieuws te horen: hun dochtertje had een hersentumor.

Het meisje onderging de volgende twee jaar meerdere behandelingen en de familie probeerde zich kranig te houden. Maar toen de behandelingen niet meer aansloegen, ging haar gezondheid snel bergafwaarts.

De ouders wisten dat hun dochter niet meer lang te leven had. Ze nodigden vrienden en familie uit om afscheid te nemen van Zoey.

Tot op het bittere einde bruiste het meisje van energie en bracht ze liefde en vreugde in iedereens hart.

Op 4 juli brak dan de laatste dag van Zoey aan. De ouders speelden Harry Potter op de televisie en knuffelden haar op de bank. Halverwege de film hield het hartje van het kleintje ermee op.

Mama Caseby Daggett vertelde: “Wij hebben hier ons twee jaar lang op kunnen voorbereiden, maar dat is nooit … nooit genoeg.”

Enkele uren voordien had een verpleegkundige de bovenstaande foto gemaakt van het gezin. De ontroerende foto gaat nu de hele wereld over. Aanvankelijk reageerde Casey aarzelend toen de verpleegster vroeg of ze een foto wilden hebben van het moment.

De moeder legde uit: “Ik had enkele gezinnen hun momenten zien delen en dacht aanvankelijk dat ik zo’n foto niet wilde. Maar toen bedacht ik me: ik wil wel zo’n foto. Ik wil die momenten vereeuwigen, zodat ik ze voor altijd kan koesteren.”

De ouders hopen dat de vreugde van hun dochter andere mensen kan inspireren. Laten we dit kleintje overladen met hartjes. Rust zacht, lieve Zoey.