Connect with us

Emotioneel

Mama en papa troosten dapper dochtertje dat in hun armen overlijdt.

Een vijfjarige meisje dat sprankelde van leven, Zoey Catherine Daggett, is overleden aan een hersentumor. De ouders deelden de foto’s van haar laatste momenten en die gingen als een lopend vuurtje de wereld over.

Zoey kreeg op amper driejarige leeftijd de diagnose van een hersentumor. Voordien was ze een heel energiek meisje, altijd vol vreugde en in beweging.

Toen Zoey tijdens het spelen in slaap begon te vallen, vermoedden de ouders dat er iets aan de hand was. Enkele weken later volgde de diagnose.

In het ziekenhuis kregen ze verschrikkelijk nieuws te horen: hun dochtertje had een hersentumor.

Het meisje onderging de volgende twee jaar meerdere behandelingen en de familie probeerde zich kranig te houden. Maar toen de behandelingen niet meer aansloegen, ging haar gezondheid snel bergafwaarts.

De ouders wisten dat hun dochter niet meer lang te leven had. Ze nodigden vrienden en familie uit om afscheid te nemen van Zoey.

Tot op het bittere einde bruiste het meisje van energie en bracht ze liefde en vreugde in iedereens hart.

Op 4 juli brak dan de laatste dag van Zoey aan. De ouders speelden Harry Potter op de televisie en knuffelden haar op de bank. Halverwege de film hield het hartje van het kleintje ermee op.

Mama Caseby Daggett vertelde: “Wij hebben hier ons twee jaar lang op kunnen voorbereiden, maar dat is nooit … nooit genoeg.”

Enkele uren voordien had een verpleegkundige de bovenstaande foto gemaakt van het gezin. De ontroerende foto gaat nu de hele wereld over. Aanvankelijk reageerde Casey aarzelend toen de verpleegster vroeg of ze een foto wilden hebben van het moment.

De moeder legde uit: “Ik had enkele gezinnen hun momenten zien delen en dacht aanvankelijk dat ik zo’n foto niet wilde. Maar toen bedacht ik me: ik wil wel zo’n foto. Ik wil die momenten vereeuwigen, zodat ik ze voor altijd kan koesteren.”

De ouders hopen dat de vreugde van hun dochter andere mensen kan inspireren. Laten we dit kleintje overladen met hartjes. Rust zacht, lieve Zoey.

Lees verder

Diertjes

Poes Pip uit Nederland dertien keer beschoten met luchtbuks

Wonder boven wonder leeft ze nog. Kat Pip uit het Brabantse Haps werd neergeschoten met 13 luchtbuksschoten. Dierenartsen waren in staat om enkele ballen te verwijderen, maar sommige niet.

“Wie dit heeft gedaan, is ziek van binnen”, zegt eigenaresse Jacqueline Bens tegen Omroep Brabant. “Wat als ze een hond of andere dieren zien? Wat doen ze ermee? Hoe ver zullen ze gaan? ”

Bens woont op het platteland bij Haps met haar man en kinderen. Haar katten zijn de hele dag binnen en buiten.” ’s Ochtends voer ik ze voordat ik naar mijn werk ga. Zo weet ik dat ze er zijn”, zei ze. Tot Pip afgelopen zaterdag verdween. “Ik begon meteen aan de alarmbellen te rinkelen. We wonen langs een ringweg, dus je denkt meteen: nou, het kan gebeuren. Hoe dan ook, ik ging langs de weg en ik keek om me heen, niets. Geen Pip.

Tientallen ‘zoekflyers’ en daaropvolgende oproepen naar asielzoekerscentra, nog steeds geen spoor van Pip. Tot donderdagochtend, toen de kat plotseling Jacqueline’s huis binnenkwam, werd Jacqueline’s man haar genoemd:” “Pip is terug! “Natuurlijk we’ “Ik ben heel blij,” zei Bens. Totdat haar man drie minuten later terugbelde: “Pip is helemaal neergeschoten, zei hij. Je kunt ernaar kijken.” ik zag de kogels zitten. ”

Het was te riskant om ze eruit te trekken

Samen ze hebben de kat naar de dierenarts in Boxmeer gebracht. Hij was verbaasd dat het dier nog leefde. Bij een spoedoperatie verwijderde hij tien luchtbukskogels uit Pip’s hoofd en lichaam. Hij moest drie kogels achterlaten, omdat het te riskant was om ze eruit te trekken.

Bens maakte zich zorgen. ‘Waar zijn deze drie kogels voor? Als ze dit overleeft, kan ze ermee ouder worden. Maar als die kogels ontbranden, moeten ze worden afgevuurd. Het is extreem riskant: de kogels zitten heel dicht bij vitale zenuwen. Pip kan dan verlamd of blind worden,” zei ze. “Het gaat nu relatief goed met haar. Afhankelijk van het geval. Maar dat moet nog blijken. Ik wil niet weten wat ze heeft meegemaakt. Ik krijg er gewoon kippenvel van. “

Lees verder

Emotioneel

Docent durft niet zeggen dat hij gaat trouwen met man, dan hebben leerlingen grote verrassing.

Deze docent kreeg precies op het allerlaatste nippertje de mooiste verrassing voor zijn bruiloft. Het is helaas nog altijd niet gemakkelijk om gewoon uit te komen voor je geaardheid. Helaas zijn er nog tal van plaatsen waar mensen niet aanvaard worden voor wie ze echt zijn. Dat heeft natuurlijk zware gevolgen voor de betrokkenen.

In sommige landen zoals de Verenigde Staten heerste er lange tijd een taboesfeer rond homoseksualiteit en homohuwelijken. Pas de laatste jaren is het homohuwelijk er eindelijk legaal. Desondanks zijn er nog altijd mensen die dit fout vinden.

Daarom was deze populaire docent bang wat zijn leerlingen en hun ouders van zijn verloofde zouden vinden. Het was om die reden dat hij ervoor gekozen had om zijn aanstaande bruiloft geheim te houden. Dat dacht hij toch!

Christopher Landis is koorleider aan de Hingham Middle School in Massachussetts. Volgens Huff Post is hij een van de populairste leraren.

Het was de leerlingen al opgevallen dat er af en toe een man naar de repitities kwam kijken. Als ze hem vroegen wie die man was, antwoordde Christopher altijd: “Dat is Joe, hij is een vriend.”

Maar Joe was eigenlijk de partner en verloofde van de leraar. Hij durfde zijn leerlingen niet te zeggen dat hij op mannen viel. Hij vreesde de reacties van de leerlingen en hun ouders, en dacht dat ze hem met andere ogen zouden bekijken.

Op de dag van de generale repetitie voor zijn bruiloft, zag Christopher dat heel wat mensen hun telefoon in aanslag hadden. Ze waren klaar om iets te filmen, maar wat?

En dan zag hij het: daar door de deur kwamen zijn leerlingen van het koor naar binnen. Christopher besefte dat ze een stiekem plannetje bekokstoofd hadden!

De leraar was overmand door emoties toen de vijftig leerlingen begonnen te zingen. Het koor had gekozen voor het toepasselijke ‘All You Need Is Love’. En het mooiste van al? Joe was vanaf het begin op de hoogte van dit plannetje! De ouders van de leerlingen hadden van het huwelijk gehoord en vroegen Joe om de geliefde leraar te helpen verrassen.

Bekijk de ontroerende video hieronder!

Lees verder
Advertisement

Trending