Connect with us

Economie

Magneetvissers vissen portemonnee Simone na 15 jaar uit kanaal.

Simone Rolink had nooit gedacht dat ze haar portemonnee nog ooit zou terugzien. De vrouw verloor haar beurs vijftien jaar geleden toen ze na een avondje stappen op haar fiets langs het kanaal fietste. De portemonnee viel uit haar vest en in het water.

Haar verwondering was dan ook groot toen ze donderdag via Facebook een berichtje kreeg van enkele magneetvissers met de vraag of ze een portefeuille verloren was. Simone onthulde aan Hart van Nederland: “Ik dacht eerst dat het een nepberichtje was. Maar toen las ik de tekst.”

Nog opmerkelijker was dat de inhoud nog behoorlijk intact was. Simone vertelde: “Alles zat er nog in. Het papiergeld was wat vergaan, maar de foto’s waren voor mij nog goed herkenbaar. Ook alle pasjes waren nog aanwezig. Er varen hier tig boten per dag doorheen. En de portemonnee was misschien maar vijf meter verplaatst. Verwonderlijk!”

Echt veel heeft Simone niet aan de hereniging met haar portemonnee. Destijds kostte het haar immers 250 euro om alle pasjes te laten vervangen. Maar ze vindt het wel ‘supergrappig’ natuurlijk.