-

Economie

Magneetvissers vissen portemonnee Simone na 15 jaar uit kanaal.

Simone Rolink had nooit gedacht dat ze haar portemonnee nog ooit zou terugzien. De vrouw verloor haar beurs vijftien jaar geleden toen ze na een avondje stappen op haar fiets langs het kanaal fietste. De portemonnee viel uit haar vest en in het water.

Haar verwondering was dan ook groot toen ze donderdag via Facebook een berichtje kreeg van enkele magneetvissers met de vraag of ze een portefeuille verloren was. Simone onthulde aan Hart van Nederland: “Ik dacht eerst dat het een nepberichtje was. Maar toen las ik de tekst.”

Nog opmerkelijker was dat de inhoud nog behoorlijk intact was. Simone vertelde: “Alles zat er nog in. Het papiergeld was wat vergaan, maar de foto’s waren voor mij nog goed herkenbaar. Ook alle pasjes waren nog aanwezig. Er varen hier tig boten per dag doorheen. En de portemonnee was misschien maar vijf meter verplaatst. Verwonderlijk!”

Echt veel heeft Simone niet aan de hereniging met haar portemonnee. Destijds kostte het haar immers 250 euro om alle pasjes te laten vervangen. Maar ze vindt het wel ‘supergrappig’ natuurlijk.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder