-

Diertjes

Loyale pup rent achter ambulance aan en wacht drie dagen voor ziekenhuis op baasje.

Dit verhaal is nog maar eens een bewijs over hoe trouw onze honden wel zijn. Deze pup wachtte geduldig voor de deur van het Guillermo Almenara ziekenhuis in de Peruaanse hoofdstad Lima. Volgens 24HORAS was zijn baasje wellicht opgenomen met corona.

De medewerkers van het ziekenhuis doopten hem Firulais en hij veroverde de onverdeelde aandacht van alle afdelingen. Verder stal de hond ook het hart van mensen die van het verhaal hoorden. Mensen brachten spontaan eten, speeltjes en zelfs een hok en kleding.

Nadat hij het vertrouwen van het personeel had gewonnen, probeerde hij stiekem in het ziekenhuis binnen te sluipen om zijn baasje te bezoeken. Dieren mogen om sanitaire redenen niet binnen, maar hij blijft trouw wachten. Hij kijkt hoopvol naar de deur en hoopt dat zijn eigenaar snel weer buiten komt gewandeld.

De medewerkers van het personeel weten niet precies wie zijn baasje is. Ze zoeken tussen de patiënten, maar voorlopig zonder resultaat.

Ze lieten een foto uitprinten en nu gaan ze alle patiënten af in de hoop dat iemand zijn pup herkent. We hopen dat deze trouwe hond snel met zijn hopelijk inmiddels gezonde baasje herenigd kan worden!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder