-

Economie

Konikpaarden afgemaakt na bijten wandelaar.

Stichting Het Limburgs Landschap moest twee konikpaarden laten afmaken nadat ze vorige week een wandelaar hadden gebeten.

De twee wilde paarden leefden in natuurgebied Ingendael in de buurt van Houthem. Patrick Kloet van de Stichting Limburgs Landschap legde uit: “We hadden al eerder meldingen gekregen over het opdringerige gedrag van deze twee paarden.” Na het bijtincident hadden ze naar verluidt geen andere keuze. De betrokken wandelaar liep bijt- en schaafwonden op nadat deze over een stuk prikkeldraad moest springen.

De oorzaak van het gedrag van de paarden ligt bij de mens. Deze paarden zijn van nature uit helemaal niet opdringerig, laat staan agressief. Mensen worden aangespoord om afstand te houden en de dieren niet te voeren. Maar daar houden sommige mensen zich niet aan. Kloet zegt dat er zelfs een persoon was die de paarden meerdere keren per dag eten kwam geven.

Associëren met voedsel

Daardoor zijn de konikpaarden na verloop van tijd dit gedrag gaan associëren met eten. Kloet gaat verder: “Het is zo ontzettend zonde. Hierdoor hebben we twee mooie paarden die we al van jongs af aan in de groep hadden moeten laten inslapen.” Hij hoopt dat mensen nu gaan beseffen dat ze afstand moeten houden. Kloet heeft dan ook een dringende waarschuwing: “We hopen dat iedereen zich nu realiseert dat dit het gevolg is van te dichtbij komen. Dat je letterlijk de dood van een dier op je geweten hebt.”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder